Cīsiņi mīklā

1 h 5 min
Izprintēt
  1 vērtējums
Sastāvdaļas:
  • Rauga mīkla 700 g
  • Cīsiņi 25 mazi vai 15 lieli
  • Ola 1 gab.
  • Sezama vai magoņu sēklas pārkaisīšanai
Dalīties
Novērtēt
25 mazi vai 15 lieli gabali

Pagatavošana
Izrullē rauga mīklu 30 x 45 cm lielā četrstūrī – apmēram 0,5 cm biezu. Sagriež garenvirzienā 1,5 cm platās strēmelēs. Katru desiņu rūpīgi aptin ar mīklas strēmeli un liek uz cepamās plāts. Ja izmanto mazos cīsiņus, pietiek ar pusi no mīklas lentes. Atstāj ietītos cīsiņus uz pusstundu uzrūgt.
Uzkarsē krāsni līdz +200°C. Veltnīšus pārsmērē ar sakultu olu un pārkaisa ar sēkliņām. Cep apmēram 15-20 minūtes, līdz tie kļūst zeltaini un nedaudz uzpūtušies.

Lai labi garšo!