Spageti ar šķiņķa-siera mērci

30 min.
Izprintēt
  2 vērtējumi
Sastāvdaļas:
  • Spageti 500 g
  • Olu dzeltenumi 4 gab.
  • Malti melnie pipari pēc garšas
  • Sviests 1 ēdk.
  • Ķiploka daiviņas 2 gab.
  • Saldais krējums 300 ml
  • Kūstošs siers 100 g
  • Parmezāna tipa siers 4 ēdk.
  • Kūpināts šķiņķis 300 g
Dalīties
Novērtēt
4 porcijas

Kūpināto gaļu sagriež strēmelītēs. Liek pannā sviestu un tajā apcep šķiņķi un sīki sakapātu ķiploku. Pielej saldo krējumu, mērci uzvāra un noņem no uguns.
Spageti novāra atbilstoši instrukcijai uz paciņas. Patur siltumā.
Mērci vēlreiz uzkarsē, pievieno kūstošo sieru un pagaida, līdz mērce uzmet burbuli. Iemaisa olu dzeltenumus un pannu noņem no uguns.
Spageti liek lielā bļodā, lej virsū mērci un kārtīgi izcilā. Sadala pa porciju traukiem un katru pārkaisa ar Parmezāna sieru un maltiem pipariem. Pasniedz nekavējoties.

Lai labi garšo!