Sautēts trusis

2 h
Izprintēt
  0 vērtējumu
Sastāvdaļas:
  • Olīveļļa 2-3 ēdk.
  • Trusis 1 gab. (sadalīts 6-8 gabalos)
  • Pētersīļi 1 ēdk.
  • Oregano 1 ēdk.
  • Ķiploka daiviņas 2 gab.
  • Malti pipari pēc garšas
  • Sāls pēc garšas
  • Baltvīns (buljonam) 300 ml
Dalīties
Novērtēt
4 porcijas

Pagatavošana
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180°C. Pannā ielej 2 ēdamkarotes eļļas un apbrūnina tajā truša gabalus. Gaļu liek cepamā traukā. Lej pannā palikušo eļļu un ieber pētersīļus, oregano un sīki sakapātu ķiploku. Visu sautē 2-3 minūtes, bet jāuzmanās, lai ķiploks nesabrūnētu. Tad garšvielas liek uz gaļas gabaliem.
Visu sasāla, sapiparo un pārlej ar vīnu. Trauku pārsedz ar vāku vai alumīnija foliju un liek cepeškrāsnī uz 1 stundu.
Vāku noņem, lai mērce mazliet reducējas, un turpina cept vēl 30-40 minūtes, līdz gaļa kļuvusi ļoti mīksta un viegli atdalās no kauliem. Pasniedz ar vārītiem kartupelīšiem.

Lai labi garšo!