Pildīti pipari

1 h 15 min
Izprintēt
  1 vērtējums
Sastāvdaļas:
  • Saldie pipari jeb paprikas 6 gab.
  • Tomāts 1 gab.
  • Sāls 1,5 tējk.
  • Sviests 1 ēdk.
  • Malta gaļa 800 g.
  • Kanēlis 1/2 tējk.
  • Malti pipari 1/4 tējk.
  • Smalki sakapāti zaļumi (dilles, pētersīļi u.tml.) 2-3 ēdk.
  • Ķiploks 1 daiviņa
  • Vārīti rīsi 200 g
  • Grauzdēti, sālīti zemesrieksti 100 g
  • Sakapāts baziliks 1 ēdk.
  • Cukurs 1 tējk.
Dalīties
Novērtēt
6 personām

Pagatavošana
Uzkarsē krāsni līdz +180°C. Iesmērē cepamo formu ar sviestu. Gaļu samīca ar sāli, kanēli, maltajiem pipariem, zaļumiem, rīvētu ķiploku, rīsiem un zemesriekstiem.
Piparus gareniski pārgriež uz pusēm un izņem sēklas. Dobumu piepilda ar gaļas masu un sagatavotās piparu pusītes liek formā.
Tomātu sīki sagriež, samaisa ar baziliku, sāli un cukuru. To liek pa vidu starp pipariem, lai veidojas mērce.
Piparus cep krāsnī aptuveni 45 minūtes – līdz sula, kas nāk ārā no gaļas, ir dzidra. Pasniedz katrai personai 2 piparu pusītes.

Lai labi garšo!