Pērļu grūbas ar kuprlaša ikriem

30 min
Izprintēt
  1 vērtējums
Sastāvdaļas:
  • Pērļu grūbas 1 paciņa (90 g)
  • Konservētas sarkanās pupiņas HEINZ 400 g
  • Franču bagete 1 gab
  • Savvaļas kuprlaša ikri 200 g
  • Krēmsiers Baltais klasiskais 150 g
  • Skābais krējums Valmieras 20% 2 ēd.k.
  • Olīveļļa E.V. BORGES 3-4 ēd.k.
  • Kazas siers 200 g
  • Baziliks
  • Sāls, pipari
Dalīties
Novērtēt
Šefpavārs Raimonds Zommers aicina virtuvē paeksperimentēt ar tradicionālo un īpašo, apvienojot tādus produktus kā pērļu grūbas ar konservētām pupiņām un bageti ar kuprlaša ikriem. Šī būs ne vien spēcinoša un sātīga maltīte, bet arī īsta bauda garšas kārpiņām.
 
“Svētki pilnīgi noteikti ir labs iemesls pagatavot mīļajiem ko īpašu un neierastu. Arī mums tik ierastos un tradicionālos graudaugu produktus var pagatavot gurmānu cienīgā veidā. Šīs maltītes pagatavošana nepavisam neprasa daudz pūļu, bet vienlaikus mājiniekiem radīs burvīgu svētku atmosfēru,” stāsta šefpavārs Raimonds Zommers.
 
Pagatavošana:
Katlā liek vārīties ūdeni, pievieno šķipsniņu sāls. Vārošā ūdenī liek vienu pērļu grūbu paciņu, uz lēnas uguns vāra 12 minūtes. Uzsilda cepeškrāsni līdz 180 grādiem, grauzdē bageti, kas pārgriezta gareniski uz pusēm un iekšpusē bagātīgi apsmērēta ar olīveļļu. Uz sakarsētas pannas liek pupiņas, ber klāt izvārītās pērļu grūbas un pārkaisa ar nedaudz sāli un pipariem, nedaudz apcep. Pievieno skābo krējumu, to iemaisa, atstāj 3 minūtes cepties. Kad bagete apgrauzdēta, to bagātīgi apsmērē ar krēmsieru, pa virsu liek savvaļas kuprlaša ikrus un dekorē ar bazilika lapiņām. Dziļā šķīvī vai bļodā liek pērļu grūbas ar pupiņām, pāri pārkaisa gabalos salauztu kazas sieru un bauda gardo maltīti.