Pašu cepts hamburgers

60 min.
Izprintēt
  2 vērtējumi
Sastāvdaļas:
  • Olas 2 gab.
  • Sāls 1/2 ēdk.
  • Tomāti 2 gab.
  • Gurķi 2 gab.
  • Lapu salāti
  • Majonēze vai tomātu mērce
  • Rauga mīkla 500 g
  • Magoņu vai sezama sēklas 600 g
  • Maltie pipari krietna šķipsna
  • Siers pāris šķēļu
Dalīties
Novērtēt
6 personām

1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200°C. Mīklu sadala sešās līdzīgās daļās; no katras izveido apaļu maizīti un liek uz plāts. Olu sakuļ un ar to pārsmērē maizītes. Pārkaisa ar magoņu vai sezama sēkliņām un liek cepties apmēram uz 15 minūtēm, līdz maizītes gaiši dzeltenas.
2. Malto gaļu samīca ar otru olu, sāli un pipariem. Izveido sešus plakanus plācenīšus, ko uz pannas cep brūnus no abām pusēm – gluži kā kotletītes.
3. Tomātus sagriež ripās un gurķi – šķēlēs. Maizītes pārgriež šķērsām uz pusēm. Uz vienas puses liek gaļas plācenīti, virsū kārto salātus, mērci un sieru.  Liek virsū otru maizes pusīti, plaši atver muti un hamburgeru gardu muti notiesā.

Lai labi garšo!