Krāsnī cepti kartupeļi

1 h 10 min
Izprintēt
  1 vērtējums
Sastāvdaļas:
  • Sāls 1/2 ēdk.
  • Kartupeļi 1,5 kg
  • Eļļa 4-5 ēdk.
  • Mannas putraimi 1-2 ēdk.
  • Svaigi malti pipari
  • Sviests 2 ēdk.
Dalīties
Novērtēt
4-6 personām

Pagatavošana
Kartupeļus nomizo, pārgriež un pusēm un liek katlā. Pārlej ar aukstu ūdeni, pieber sāli un uzvāra. Uz lēnas uguns turpina vārīt vēl 3 minūtes, tad tos nokāš un nosusina.
Uzkarsē krāsni līdz +200°C. Lej cepešpannā eļļu un krāsnī to uzkarsē. Kartupeļiem katliņā pārsijā mannu un sakrata, lai tie visi kaut nedaudz būtu apviļāti mannas putraimos. Ber kartupeļus karstajā pannā, uzkaisa svaigi maltus piparus un uzmanīgi izmaisa, lai kartupeļi pārklātos ar eļļu.
Liek pannu cepeškrāsnī un cep aptuveni stundu – līdz tie glīti zeltaini un no ārpuses kraukšķīgi. Ja kartupeļus sagriež sīkāk, to cepšanās laiks ir īsāks.
10 minūtes pirms cepšanās beigām pa virsu kartupeļiem liek sviesta piciņas – tas piešķirs nedaudz riekstainu garšu. Pasniedz nekavējoties.

Lai labi garšo!