Jēra gaļas iesmiņi

30 min.
Izprintēt
  0 vērtējumu
Sastāvdaļas:
  • Sāls 1/2 tējk.
  • Jēra malta gaļa 600 g
  • Neliels sīpols sīki sakapāts, 1 gab.
  • Ola 1 gab.
  • Rīvmaize 2 ēdk.
  • Sarkanā čili pipara pāksts sīki sakapāts, 1 gab.
  • Ķiploka daiviņa sīki sakapāta, 1 gab.
  • Sakapāti pētersīļi 2 ēdk.
  • Malti kumina sēkli 1/2 tējk.
Dalīties
Novērtēt
4 personām

Vajadzēs arī bambusa irbulīšus, kurus pirms lietošanas 20 minūtes izmērcē ūdenī.

Visas sastāvdaļas liek bļodā un ar rokām rūpīgi samīca.
Iekurina grilu.
No maltās gaļas izveido 16 līdzīga lieluma bumbiņas. Uzver katru uz sava irbulīša un izveido garenu veltnīti – apmēram 6-7 cm garu.
Veltnīšus liek uz grila un cep aptuveni 10 minūtes, ik pa laikam apgrozot. Pasniedz kopā ar svaigiem dārzeņiem un maizi. Jēra gaļas produkti jāpasniedz ļoti karsti, jo padzisušai jēra gaļai ir nepatīkami lipīgi tauki.

Lai labi garšo!