Fritēta pikšas fileja ar jogurta mērci

40 min
Izprintēt
  1 vērtējums
Sastāvdaļas:
  • Pikšas vai citas zivs filejas 2 gab.
  • Ola 1 gab.
  • Milti 1 ēdk.
  • Rīvmaize 3 ēdk.
  • Jogurts bez piedevām 200 ml
  • Citrona sula 1 ēdk.
  • Malti pipari pēc garšas
  • Marinēts gurķis 1 gab.
  • Kaperi 1 ēdk.
  • Kapātas olīves 1 ēdk.
  • Kapāti pētersīļi 1 ēdk.
  • Eļļa fritēšanai
  • Sāls pēc garšas
Dalīties
Novērtēt
2 porcijas

Sastāvdaļas:
2 pikšas vai citas zivs filejas
sāls, malti pipari
1 ola
1 ēdk. miltu
3 ēdk. rīvmaizes
eļļa fritēšanai

Mērcei:
200 ml jogurta bez piedevām
1 ēdk. citrona sulas
sāls, malti pipari
1 marinēts gurķis, sīki sagriezts
1 ēdk. kaperu
1 ēdk. kapātu olīvu
1 ēdk. kapātu pētersīļu

Pagatavošana
Vispirms gatavo mērci. Jogurtu sakuļ ar citrona sulu, sāli, maltiem pipariem. Pievieno pārējās sastāvdaļas un kārtīgi samaisa.
Katlā uzkarsē eļļu. Zivi sagriež 3-4 cm lielos gabaliņos, sasāla un pēc patikas sapiparo. Olu sakuļ. Zivs gabaliņus apviļā miltos, tad sakultajā olā un pēc tam rīvmaizē. Uzmanīgi liek karstajā eļļā un cep, līdz tie kļūst zeltaini brūni. Izceļ no eļļas un nosusina uz virtuves dvielīša vai salvetes. Pasniedz karstus, mērci servējot atsevišķā bļodiņā.

Lai labi garšo!