Cepta bute ar baltvīna mērci

1 h
Izprintēt
  0 vērtējumu
Sastāvdaļas:
  • Nelielas svaigas butes 4 gab.
  • Malti pipari pēc garšas
  • Sāls pēc garšas
  • Eļļa nedaudz
  • Sviests 1 tējk. +80 g
  • Milti 1 tējk.
  • Kaperi 1 ēdk.
  • Cukurs 1 ēdk.
Dalīties
Novērtēt
4 personām

Sastāvdaļas:
4 nelielas svaigas butes
sāls, malti pipari
mazliet eļļas

Mērcei:
300 ml sausa baltvīna
1 tējk. mīksta sviesta
1 tējk. miltu
malti pipari
1 ēdk. kaperu
¼ tējk. sāls
1 ēdk. cukura
80 g auksta sviesta

Pagatavošana
Uzkarsē krāsni līdz +180°C. Butes nomazgā un iztīra. Pārkaisa ar sāli un pipariem. Cepamo pannu mazliet ieeļļo vai pārklāj ar cepamo papīru. Uz tās liek zivis un cep krāsnī aptuveni 40 minūtes.
Pagatavo mērci. Vīnu lej nelielā katliņā un vāra, līdz tā tilpums samazinājies uz pusi. Kamēr vīns reducējas, samīca mīksto sviestu ar miltiem. Kad katliņā atlikusi puse no sākotnējā tilpuma, pievieno sviesta-miltu maisījumu un uzvāra. Pieliek piparus, kaperus, sāli, cukuru un uzvāra. Noņem no uguns un iekuļ gabaliņos sagrieztu aukstu sviestu. Paglabā siltu.
Butes liek uz šķīvjiem un pārlej ar mērci. Pasniedz karstas.

Lai labi garšo!

Mūsu pakalpojumiVisi pakalpojumi

Rēķinu apmaksa Dāvanu kartes Transportu biļetes Latvijas loto Makšķerēšanas kartes