4 personām.
Pagatavošana
Mīdijas nomazgā un nokasa no čaulām aļģes. Gliemenēm, kas ir atvērušās, piesit ar nazīti pie čaulas – ja tās neaizveras, tas nozīmē, ka tās nav ēdamas un ir izmetamas. Sīki sakapā sīpolu un ķiploku. Lielā katlā, kuram ir vāks, liek sviestu un izkausē. Tajā apcep sīpolu un ķiplociņu, līdz tie caurspīdīgi, bet neļauj tiem apbrūnēt. Pievieno vīnu un visu uzvāra. Ber katlā mīdijas un nekavējoties katlam uzliek vāku. Sutina 5-6 minūtes, palaikam katlu spēcīgi sakratot. Liek mīdijas porciju bļodās un pārkaisa ar pētersīļiem. Klāt pasniedz kārtīgu ķiplokmaizes riecienu, ar ko uzslaucīt gardo mērci.
Lai labi garšo!
Pagatavošana
Mīdijas nomazgā un nokasa no čaulām aļģes. Gliemenēm, kas ir atvērušās, piesit ar nazīti pie čaulas – ja tās neaizveras, tas nozīmē, ka tās nav ēdamas un ir izmetamas. Sīki sakapā sīpolu un ķiploku. Lielā katlā, kuram ir vāks, liek sviestu un izkausē. Tajā apcep sīpolu un ķiplociņu, līdz tie caurspīdīgi, bet neļauj tiem apbrūnēt. Pievieno vīnu un visu uzvāra. Ber katlā mīdijas un nekavējoties katlam uzliek vāku. Sutina 5-6 minūtes, palaikam katlu spēcīgi sakratot. Liek mīdijas porciju bļodās un pārkaisa ar pētersīļiem. Klāt pasniedz kārtīgu ķiplokmaizes riecienu, ar ko uzslaucīt gardo mērci.
Lai labi garšo!