Sviestā cepta sarkanā plauža fileja ar lēcām

1 h
Izprintēt
  1 vērtējums
Sastāvdaļas:
  • Zaļas lēcas 150 g
  • Sviests 3 ēdk.
  • Ķiploks 1 daiviņa
  • Burkāns 1 (sagriezts sīkos kubiņos)
  • Tomāti 2 nelieli (sīki sagriezti)
  • Sāls pēc garšas
  • Maltie pipari pēc garšas
  • Milti 2 ēdk.
  • Maltā saldā paprika 1 tējk.
  • Sarkanā plauža filejas 2
Dalīties
Novērtēt
2 personām.

Pagatavošana
Lēcas pārlej ar vārošu ūdeni un vāra uz lēnas uguns 20 minūtes. Jāuzmana, lai lēcas nepārvārītu, tad tās izjuks. Gatavas nokāš.
1 ēdamkarotē sviesta sasutina sarīvētu vai citādi sasmalcinātu ķiploku. Pievieno burkānu un 2-3 minūtes to apcep. Tad liek klāt tomātus, sasāla, sapiparo un pieber malto papriku. Visu pasutina 5 minūtes, tad pievieno gatavās lēcas un sajauc. Patur siltumā, kamēr cepsies zivs.
Pannā izkausē sviestu un ļauj tam sākt zeltoties. Plauža filejas apsāla un sapiparo, apviļā miltos un liek uz pannas cepties. Cep 2-3 minūtes no vienas puses un 1-2 minūtes no otras. Pasniedz nekavējoties kopā ar lēcām.

Lai labi garšo!