Sarkano kāpostu salāti ar kazas sieru

30 min
Izprintēt
  0 vērtējumu
Sastāvdaļas:
  • Sagriezti sarkanie kāposti 1 sauja
  • Ripās sagriezts kazas siers ar balto pelējumu 150 g
  • Baltvīna etiķis 2 ēdk.
  • Ābolu želeja 2 ēdk.
  • Sāls pēc gaumes
  • Malti pipari pēc gaumes
  • Saldais krējums 50 ml
  • Sagriezti baltie kāposti 1 sauja
  • Plānās ripās sagriezts sarkanais sīpols 1 gab.
  • Plānās šķēlēs sagriezts ābols 1 gab.
  • Dzeltenās rozīnes 2 ēdk.
  • Bagetes šķēles (pasniegšanai)
  • Olīveļļa 100 ml
Dalīties
Novērtēt
6 personām.

Mērcei – 100 ml olīveļļas, 2 ēdk.baltvīna etiķa, 2 ēdk.ābolu želejas, sāls, malti pipari, 50 ml saldā krējuma
Salātiem – 1 sauja sagrieztu sarkano kāpostu, 1 sauja sagrieztu balto kāpostu, 1 plānās ripās sagriezts sarkanais sīpols, 1 plānās šķēlēs sagriezts ābols, 2 ēdk.dzelteno rozīņu, 150 g ripās sagriezta kazas siera ar balto pelējumu, pasniegšanai bagetes šķēles

Pagatavošana
Mērcei domātās sastāvdaļas liek mazā katliņā un lēni karsē, līdz sastāvdaļas sajaukušās un ābolu želeja izkususi.
Salātiem domātās sastāvdaļas kārto uz porciju šķīvjiem un pārlej ar karstu mērci. Klāt pasniedz apgrauzdētas bagetes šķēles.
Šajā receptē rozīnes var aizvietot ar apgrauzdētiem valriekstiem. Ja ābolu želeja nav pie rokas, to var aizstāt ar medu. Pavisam smalki būs, ja bagetes šķēles no abām pusēm plānā kārtiņā apziež ar sviestu, liek uz tām kazas sieru un krāsnī apcep, līdz siers uzburbuļojis. Pie salātiem brīnišķīgi iederēsies Elzasas vieglais un spirdzinošais Pinot Gris vīnogu vīns.

Lai labi garšo!