Lēni cepta cūkas krūtiņa ar lapu salātiem un granātābolu

15 min + 6 h
Izprintēt
  2 vērtējumi
Sastāvdaļas:
  • Cūkgaļas krūtiņas gabals ar ādiņu 1kg
  • Rupjais sāls pēc gaumes
  • Malti pipari pēc gaumes
  • Ledussalāti 1 galviņa
  • Citrona sula 1 ēdk.
  • Olīveļļa 3 ēdk.
  • Sāls pēc gaumes
  • Rīvēts Parmezāna siers 50 g
Dalīties
Novērtēt
6 - 8 personām.

1 kg cūkgaļas krūtiņas gabals ar ādiņu, rupjais sāls, malti pipari
Salātiem – 1 galviņa ledussalātu, 1 ēdk.citrona sulas, 3 ēdk.olīveļļas, sāls, malti pipari, ½ granātābola, 50 g rīvēta Parmezāna siera

Pagatavošana
Uzkarsē krāsni līdz +120°C. Ar asu nazi izdara ādā seklus iegriezumus. Ierīvē gaļas gabalu ar sāli un pipariem no visām pusēm.
Uz ļoti karstas pannas veikli apbrūnina gaļas gabalu no visām pusēm, izņemot ādu. Liek cepešpannā uz restītēm ar ādu uz augšu. Cep aptuveni 5-6 stundas, līdz gaļa ļoti mīksta. Lai iegūtu kraukšķīgu ādiņu, gaļas gabalu pāris minūtes pacep grila režīmā.
Kad gaļa izņemta no krāsns, sasedz to un ļauj 15 minūtes atpūsties – lai sulas sasūcas gaļas šķiedrās un griežot neiztek.
Salātus saplūkā. Liek bļodiņā citronu sulu, eļļu, sāli un piparus. Visu sakuļ, lai veidojas viendabīga mērce. Caurjauc salātus ar mērci un granātābola sēkliņām. Visu pārkaisa ar Parmezāna sieru.

Lai labi garšo!