Ingvera sīrups ar "EARL GREY” tējas cepumiem

1 h 30 min
Izprintēt
  0 vērtējumu
Sastāvdaļas:
  • Svaiga ingvera sakne 150 g
  • Ūdens 500 ml
  • Cukurs 200 g
  • Citrons ½ gab.
  • Mīksts sviests 230 g
  • Cukurs 100 g + nedaudz pārkaisīšanai
  • Sāls ¼ tējk.
  • Vaniļas cukurs 1 tējk.
  • EARL GREY tējas maisiņi 2 gab.
  • Milti 300 g
Dalīties
Novērtēt
Ingvera sīrups

Gatavošanas laiks 60 minūtes
Nemizotu ingvera sakni sagriež ļoti plānās šķēlēs. Liek katliņā, pārlej ar ūdeni, pieber cukuru, uzvāra un uz lēnas uguns turpina vārīt vēl aptuveni 45 minūtes, līdz sīrups viegli sabiezējis. Pievieno ripās sagrieztu citronu, vēlreiz uzvāra, noņem no uguns un ļauj citronam ievilkties vēl 10 minūtes. Tad sīrupu nokāš un pilda pudelēs. Šādu sīrupu var pievienot tējai, dažādiem kokteiļiem, gatavot no tā limonādes vai papildināt augļu salātus.

"EARL GREY” tējas cepumi

Gatavošanas laiks 30 minūtes, aptuveni 500 g
Uzkarsē krāsni līdz +180°C. Cepamo plāti pārsedz ar papīru. Saputo sviestu ar cukuru, pievieno sāli, vaniļas cukuru un pieber tēju no tējas maisiņiem. Iemaisa miltus. Mīklu izrullē uz plāts aptuveni 8 mm biezumā. Liek krāsnī un cep 18-20 minūtes, līdz cepums sāk viegli brūnēt. Izņem no krāsns un tūliņ ar picas nazi sagriež sev tīkamos gabalos – ja cepums padzisīs, tas kļūs trausls un būs grūti sagriežams. Vēl siltam pārkaisa nedaudz cukura. Pasniedz atdzesētus.

Lai labi garšo!