
Cūkgaļas karbonāde ar kauliņu, 4 hurmas, 5 ēd.k.olīveļļas BASSO Extra Virgin, 200 ml dārzeņu buljona, 2 rozmarīna zariņi, 150 ml vīna BERONIA RESERVA RIOJA 14% alk., 1 ēd.k.kartupeļu cietes, 2 ēd.k. ūdens, sāls, melnie pipari
Cepeškrāsni uzkarsē līdz 160 C. Hurmu sagriež ripiņās un liek uz cepamās veidnes. Cūkgaļas karbonādi apslaka ar olīveļļu, pievieno sāli, piparus pēc garšas un liek uz veidnes. Pārlej ar jau sagatavoto dārzeņu buljonu, pārklāj ar foliju un liek cepeškrāsnī uz 80 min. Pēc noteiktā laika izņem cepeti no krāsns, pannā nolej mazliet buljona, pievieno vīnu un ar ūdeni sajauktu cietes maisījumu. Visu kārtīgi samaisa un uz mazas uguns sautē 5 min. Kamēr gatavojas mērce, cepetim pievieno rozmarīna zariņus un liek cepeškrāsnī vēl uz 10 min.
Cepeti pasniedz sagrieztu gabaliņos ar sarkanvīna mērci un dekorē ar hurmas daiviņām.
Cepeškrāsni uzkarsē līdz 160 C. Hurmu sagriež ripiņās un liek uz cepamās veidnes. Cūkgaļas karbonādi apslaka ar olīveļļu, pievieno sāli, piparus pēc garšas un liek uz veidnes. Pārlej ar jau sagatavoto dārzeņu buljonu, pārklāj ar foliju un liek cepeškrāsnī uz 80 min. Pēc noteiktā laika izņem cepeti no krāsns, pannā nolej mazliet buljona, pievieno vīnu un ar ūdeni sajauktu cietes maisījumu. Visu kārtīgi samaisa un uz mazas uguns sautē 5 min. Kamēr gatavojas mērce, cepetim pievieno rozmarīna zariņus un liek cepeškrāsnī vēl uz 10 min.
Cepeti pasniedz sagrieztu gabaliņos ar sarkanvīna mērci un dekorē ar hurmas daiviņām.