Dārza ogu sīrups

20 min
Izprintēt
  4 vērtējumi
Sastāvdaļas:
  • Ūdens
  • Cukurs
  • Ogas jāņogas, upenes, ērkšķogas, ķirši bez kauliņiem
Dalīties
Novērtēt
Pagatavošana
Ir ļoti vienkārši pagatavot svaigu un garšīgu ogu sīrupu, kas tik lieliski garšo uz saldējuma, pankūkām, vafelēm vai citiem desertiem. Lai to pagatavotu, savāra cukuru ar ūdeni vienādās svara attiecībās. Kad sīrups kārtīgi uzvārījies, to tūliņ noņem no uguns un tajā saber ogas: jāņogas, upenes, ērkšķogas, ķiršus… Ogām ļauj ievilkties sīrupā 10-15 minūtes. Var izmantot gan siltu, gan atdzesētu. Uzglabāt burciņā ledusskapī.

Lai pagatavotu vienkāršus vasaras desertu, cepumus kārto ar savu iemīļoto saldējumu un pārlej ar ogu sīrupu.

Labu apetīti!