Zemeņu siera kūka

30 min
Izprintēt
  1 vērtējums
Sastāvdaļas:
  • Biskvīta cepumi 8 gab.
  • Sviests 2 ēdk.
  • Pūdercukurs 3 ēdk.
  • Olu dzeltenumi 2 gab.
  • Vaniļas cukurs 1 tējk.
  • Saldais krējums 100 ml
  • Zemenes vai citas ogas Rotāšanai
  • Krēmsiers („Mascarpone”, „Philadelphia”, „Kārums”) 200 g
Dalīties
Novērtēt
4 porcijas

Pamatnei:
8 biskvīta cepumi
2 ēdk. mīksta vai kausēta sviesta
1 ēdk. pūdercukura

Virspusei:
2 olas dzeltenumi
2 ēdk. pūdercukura
1 tējk. vaniļas cukura
200 g krēmsiera („Mascarpone”, „Philadelphia”, „Kārums”)
100 ml saldā krējuma
rotāšanai zemenes vai citas ogas (var izmantot arī augļus vai ogas no kompota)

​Pagatavošana
Sagatavo 4 caurspīdīgas krūzītes vai glāzes. Cepumus liek bļodiņā un sadrupina ar koka karoti vai stampiņu. Pievieno sviestu un cukuru. Samīca, lai veidojas viendabīga masa.
Saputo olu dzeltenumus ar pūdercukuru un vaniļas cukuru biezus un gaišus. Iejauc tajos krēmsieru. Atsevišķi saputo saldo krējumu un saudzīgi iemaisa siera masā.
Sadala pamatnei domāto masu līdzīgi pa krūzītēm un nedaudz to piepresē. Virsū klāj siera masu un to nolīdzina. Virspusē kārto veselas vai uz pusēm pārgrieztas zemenes. Ja patīk, var pa virsu uzsijāt pūdercukuru vai iespraust piparmētras zariņu. Pasniedz mammītei kopā ar mīļu buču.

Lai labi garšo!