8-10 porcijas
Drupačām:
240 g miltu
160 g cukura
160 g auksta sviesta
1 tējk. kanēļa
nedaudz rīvēta muskatrieksta
50 g mandeļu skaidiņu
700 g rabarberu
300 g cukura
Pagatavošana
Pagatavo drupačas. Liek bļodā miltus un cukuru. Uz sakņu rīves pierīvē klāt sviestu un ar pirkstiem saspaida, līdz masa atgādina baltmaizes drupatas. Pievieno kanēli, muskatriekstu un mandeles. Visu samaisa un saspiež, lai veidojas lielāki drupaču gabaliņi.
Rabarberus nomizo un sagriež gabaliņos. Liek bļodā, pievieno cukuru un samaisa.
Uzkarsē cepeškrāsni līdz +180°C. Rabarberus sadala pa porciju trauciņiem un virsū bagātīgi liek drupačas. Jāatceras, ka rabarberi saplaks, tādēļ trauciņi “jāpiekrauj” ar kaudzi. Liek cepties uz 30-40 minūtēm – līdz virspusīte kļūst viegli brūngana. Var pasniegt gan siltu, gan atdzesētu.
Lai labi garšo!
Drupačām:
240 g miltu
160 g cukura
160 g auksta sviesta
1 tējk. kanēļa
nedaudz rīvēta muskatrieksta
50 g mandeļu skaidiņu
700 g rabarberu
300 g cukura
Pagatavošana
Pagatavo drupačas. Liek bļodā miltus un cukuru. Uz sakņu rīves pierīvē klāt sviestu un ar pirkstiem saspaida, līdz masa atgādina baltmaizes drupatas. Pievieno kanēli, muskatriekstu un mandeles. Visu samaisa un saspiež, lai veidojas lielāki drupaču gabaliņi.
Rabarberus nomizo un sagriež gabaliņos. Liek bļodā, pievieno cukuru un samaisa.
Uzkarsē cepeškrāsni līdz +180°C. Rabarberus sadala pa porciju trauciņiem un virsū bagātīgi liek drupačas. Jāatceras, ka rabarberi saplaks, tādēļ trauciņi “jāpiekrauj” ar kaudzi. Liek cepties uz 30-40 minūtēm – līdz virspusīte kļūst viegli brūngana. Var pasniegt gan siltu, gan atdzesētu.
Lai labi garšo!