Plūmju kūka ar olu krēmu

1 h
Izprintēt
  0 vērtējumu
Sastāvdaļas:
  • Sviests 25 g
  • Cukurs 160 g
  • Kanēlis 1/2 tējk.
  • Plūmes 600 g
  • Kārtaina mīkla 500 g
  • Trekns piens 500 ml
  • Olu dzeltenumi 6 gab.
  • Kartupeļu ciete 1 ēdk.
Dalīties
Novērtēt
Sagriežama 12 gabalos

Kūkai:
25 g sviesta
60 g cukura
½ tējk. kanēļa
600 g plūmju
500 g kārtainās mīklas

Krēmam:
500 ml trekna piena
6 olu dzeltenumi
100 g cukura
1 ēdk. kartupeļu cietes

Pagatavošana
Uzkarsē cepeškrāsni līdz +200°C. Cepamo formu ar 3-4 cm augstām malām bagātīgi iesmērē ar sviestu. Pēc tam to izkaisa ar cukuru un kanēli.
Plūmes pārgriež uz pusēm un izņem kauliņus. Liek sagatavotajā formā ar griezuma pusi uz augšu. Kārtaino mīklu izrullē par 2 cm lielākā diametrā nekā forma un uzklāj uz plūmēm. Rūpīgi iespaida mīklu starp plūmēm un gar formas malu. Cep 30-35 minūtes, līdz mīkla pacēlusies un zeltaini brūna. Atdzesē 10 minūtes.
Ar nazi gar malu vieglītēm atdala pielipušo mīklu. Formai pārliek šķīvi un uzmanīgi apgāž – jāuzmanās, jo var tecēt karsts sīrups.
Kamēr kūka cepas, pagatavo olu krēmu. Uzvāra pienu katliņā. Bļodā saputo olu dzeltenumus ar cukuru biezās, gaišās putās. Iemaisa cieti. Lej pienu olās, nepārtraukti maisot. Lej visu atpakaļ katliņā un maisot lēnām karsē, līdz krēms uzmet burbuli. Tūlīt to noņem no uguns un atdzesē. Pasniedz pie siltas plūmju kūkas.

Lai labi garšo!