Kūkas „Vecrīgas”

3 h 5 min
Izprintēt
  2 vērtējumi
Sastāvdaļas:
  • Ūdens 125 ml
  • Piens 125 ml
  • Sviests 300 g
  • Sāls 1/2 tējk.
  • Cukurs 1 tējk. + 200 g
  • Milti 150 g
  • Olas 4 gab.
  • Vaniļas cukurs 2 tējk.
  • Biezpiens 500 g
  • Putukrējums 200 ml
  • Pūdercukurs pārkaisīšanai
Dalīties
Novērtēt
20 kūciņas

Plaucētajai mīklai:
125 ml piena
125 ml ūdens
100 g sviesta
½ tējk. sāls
1 tējk. cukura
150 g miltu
4 olas

Pildījumam:
200 g mīksta sviesta
200 g cukura
2 tējk. vaniļas cukura
500 g biezpiena
200 ml putukrējuma
pūdercukurs pārkaisīšanai

Pagatavošana
Lej katliņā pienu, ūdeni, pievieno sviestu, sāli un cukuru. Liek uz uguns, karsē, līdz sviests izkusis un piens uzvārījies. Ieber miltus un intensīvi maisa, līdz masa sagājusi viendabīgā mīklā un atlekusi no katliņa malām. Apmēram 1 minūti mīklu vēl maisa, lai tā nedaudz apžūst, tad noņem no uguns.
Pa vienai iekuļ olas. Mīklai jābūt gludai un spīdīgai.
Uzkarsē cepeškrāsni līdz +200ºC. Uz plāts, kas pārsegta ar cepamo papīru, liek mīklas pikučus galda tenisa bumbiņas lielumā 5-6 cm attālumā citu no cita. Cep krāsnī apmēram 20 minūtes, līdz kūciņas zeltaini brūnas un kraukšķīgas no ārpuses, bet ar mīkstu iekšpusi.
Lai pagatavotu krēmu, bļodā liek sviestu, cukuru un vaniļas cukuru. Ar mikseri puto, līdz masa viegla un gaisīga. Biezpienu ieberž caur sietu un iemaisa sviestā. Saputo krējumu un vieglītēm iecilā masā.
Kūkas sapilda ar krēmu, izmantojot konditorejas maisiņu ar metāla uzgali. Ja tāda nav, var nogriezt virspusītes. Visbeidzot kūkas pārkaisa ar pūdercukuru.

Lai labi garšo!