Kēkss ar žāvētiem augļiem

1 h 15 min
Izprintēt
  0 vērtējumu
Sastāvdaļas:
  • Sviests 250 g
  • Cukurs 200 g
  • Vaniļas cukurs 1 tējk.
  • Kanēlis 1/2 tējk.
  • Sāls Šķipsna
  • Olas 5 gab.
  • Citrona miziņa 1 citrons
  • Brendijs vai konjaks, vai rums 2 ēdk.
  • Milti 300 g
  • Cepamais pulveris 3 tējk.
  • Rozīnes 100 g
  • Žāvētas aprikozes 100 g
  • Indijas rieksti 50 g
  • Kokteiļķirši 100 g
  • Pūdercukurs pārkaisīšanai
Dalīties
Novērtēt
Sagriežams 12 gabaliņos

Pagatavošana
Uzkarsē krāsni līdz +180°C. Taisnstūrveida cepamo formu iesmērē ar sviesta papīru un izkaisa ar miltiem.
Sviestu ar mikseri saputo kopā ar cukuru, vaniļas cukuru, kanēli un sāli. Pa vienai ieputo olas. Tad mikseri noliek malā un ar koka karoti iejauc citrona miziņu un brendiju.
Mīklā iesijā miltus kopā ar cepamo pulveri. Samaisa viendabīgā masā. Pievieno žāvētos augļus, riekstus un kokteiļķiršus. Saudzīgi iemaisa mīklā.
Mīklu liek formā un nolīdzina virsmu. Virspusi var rotāt ar riekstiem. Cep 50 minūtes; gatavību pārbauda ar koka irbulīti – iedurtam biezākajā vietā, tam jānāk ārā sausam un tīram, bez pielipušas mīklas.
Gatavu kēksu mazliet padzesē, pirms izgāž no formas. Viegli pārkaisa ar pūdercukuru.

Lai labi garšo!