
Sagriežams 12 gabaliņos
Pagatavošana
Uzkarsē krāsni līdz +180°C. Taisnstūrveida cepamo formu iesmērē ar sviesta papīru un izkaisa ar miltiem.
Sviestu ar mikseri saputo kopā ar cukuru, vaniļas cukuru, kanēli un sāli. Pa vienai ieputo olas. Tad mikseri noliek malā un ar koka karoti iejauc citrona miziņu un brendiju.
Mīklā iesijā miltus kopā ar cepamo pulveri. Samaisa viendabīgā masā. Pievieno žāvētos augļus, riekstus un kokteiļķiršus. Saudzīgi iemaisa mīklā.
Mīklu liek formā un nolīdzina virsmu. Virspusi var rotāt ar riekstiem. Cep 50 minūtes; gatavību pārbauda ar koka irbulīti – iedurtam biezākajā vietā, tam jānāk ārā sausam un tīram, bez pielipušas mīklas.
Gatavu kēksu mazliet padzesē, pirms izgāž no formas. Viegli pārkaisa ar pūdercukuru.
Lai labi garšo!
Pagatavošana
Uzkarsē krāsni līdz +180°C. Taisnstūrveida cepamo formu iesmērē ar sviesta papīru un izkaisa ar miltiem.
Sviestu ar mikseri saputo kopā ar cukuru, vaniļas cukuru, kanēli un sāli. Pa vienai ieputo olas. Tad mikseri noliek malā un ar koka karoti iejauc citrona miziņu un brendiju.
Mīklā iesijā miltus kopā ar cepamo pulveri. Samaisa viendabīgā masā. Pievieno žāvētos augļus, riekstus un kokteiļķiršus. Saudzīgi iemaisa mīklā.
Mīklu liek formā un nolīdzina virsmu. Virspusi var rotāt ar riekstiem. Cep 50 minūtes; gatavību pārbauda ar koka irbulīti – iedurtam biezākajā vietā, tam jānāk ārā sausam un tīram, bez pielipušas mīklas.
Gatavu kēksu mazliet padzesē, pirms izgāž no formas. Viegli pārkaisa ar pūdercukuru.
Lai labi garšo!