Franču grauzdiņi ar plūmju ievārījumu

30 min
Izprintēt
  0 vērtējumu
Sastāvdaļas:
  • Tumšas plūmes 700 g
  • Ievārījuma cukurs 350 g
  • Kanēļa mizas standziņa 1 gab.
  • Konjaks 2 ēdk.
  • Olas 3 gab.
  • Saldais krējums 75 ml
  • Baltmaizes šķēles 8 gab.
  • Sviests 2 ēdk.
Dalīties
Novērtēt
4 personām

Ievārījumam:
700 g tumšo plūmju
350 g ievārījuma cukura
1 kanēļa mizas standziņa
2 ēdk. konjaka

Franču grauzdiņiem:
3 olas
75 ml saldā krējuma
8 baltmaizes šķēles
2 ēdk. sviesta

​Pagatavošana
Plūmēm izņem kauliņus un liek katlā. Pievieno cukuru un kanēli. Uz lēnas uguns uzvāra un turpina vārīt, līdz plūmes pajukušas un līdz vidum sacukurojušās. Pievieno konjaku, samaisa un ņem nost no uguns. Salej burciņā vai bļodā.
Olas sakuļ ar krējumu un apviļā tajās maizes šķēles. Uz pannas izkausē sviestu un mērenā karstumā apcep maizes šķēles no abām pusēm viegli brūnganas. Pasniedz karstas ar ievārījumu, medu vai cukuru.

Lai labi garšo!