
Sanāks apmēram 3 l ievārījuma
Pagatavošana
Lej katlā ūdeni, kam pievieno smalki rīvētu citronu miziņu un to sulu. Ābolus nomizo, izņem serdes, sagriež nelielos gabaliņos. Katlā liek sagrieztos ābolus un uzvāra.
Pievieno sīki sakapātu ingveru un cukuru. Visu uz lēnas uguns vāra, līdz āboli mīksti un gabaliņi vidū vairs nav skābi. Tas atkarīgs no ābolu šķirnes, bet 20 minūtēm vajadzētu būt pietiekami.
Gatavo ievārījumu salej tīri izmazgātās un noplaucētās burkās. Arī vāciņus noplaucē un uzskrūvē vēl karstām burciņām. Ļoti labi glabājas vēsā pagrabā veselu gadu.
Lai labi garšo!
Pagatavošana
Lej katlā ūdeni, kam pievieno smalki rīvētu citronu miziņu un to sulu. Ābolus nomizo, izņem serdes, sagriež nelielos gabaliņos. Katlā liek sagrieztos ābolus un uzvāra.
Pievieno sīki sakapātu ingveru un cukuru. Visu uz lēnas uguns vāra, līdz āboli mīksti un gabaliņi vidū vairs nav skābi. Tas atkarīgs no ābolu šķirnes, bet 20 minūtēm vajadzētu būt pietiekami.
Gatavo ievārījumu salej tīri izmazgātās un noplaucētās burkās. Arī vāciņus noplaucē un uzskrūvē vēl karstām burciņām. Ļoti labi glabājas vēsā pagrabā veselu gadu.
Lai labi garšo!