Tukuma piens: PVN likmes samazināšana svaigai pārtikai ir nozīmīgs atbalsts pircējiem

19. oktobris, 2020

PVN samazināšana svaigajām pārtikas precēm sniegs būtisku atbalstu Latvijas ģimenēm un veicinās svaigas un kvalitatīvas pārtikas pieejamību plašākam sabiedrības lokam kā pilsētās, tā arī laukos, uzsver AS “Tukuma piens” direktors Ints Poškus. Tas ir īpaši būtiski laikā, kad Covid-19 pandēmijas dēļ lielai daļai Latvijas iedzīvotāju ir samazinājušies ienākumi.

PVN samazināšana svaigai pārtikai ir nepieciešama nevis tāpēc, ka tā rīkojušās citas ES dalībvalstis, bet praktiska atbalsta sniegšana Latvijas ģimenēm un ikvienam Latvijas iedzīvotājam. Piena produkti ir ļoti vērtīga uztura sastāvdaļa, turklāt arī iecienīta produktu grupa mūsu iedzīvotāju vidū. Lai arī visi apzinās, ka savas veselības veicināšanai ir vajadzīgs daudzveidīgs un kvalitatīvs uzturs, realitātē pie valdības noteiktās šī brīža nodokļu likmes ne katrs iedzīvotājs spēj atļauties katru dienu nodrošināt ar bagātīgu uzturu. Mēs novērtējam, ka Latvijā tiek īstenotas iniciatīvas, lai veicinātu daudzveidīgu uzturu, tāpēc arī mums kā sociāli atbildīgam uzņēmumam ir svarīgi atbalstīt šo iniciatīvu,” norāda AS “Tukuma piens” direktors Ints Poškus.

Šobrīd par PVN samazināšanas iniciatīvu elektroniski ir parakstījušies vairāk nekā 6 tūkstoši iedzīvotāji, taču klātienē savu atbalstu ir snieguši aptuveni 2000 iedzīvotāji. Vienlaikus joprojām turpinās parakstu vākšanai iniciatīvai, un ikviens Latvijas pilsonis, kurš sasniedzis 16 gadu vecumu, var rosināt izmaiņas likumdošanā, parakstoties elektroniski sabiedrības iniciatīvu platformā www.Manabalss.lv.

“Mums ir patiess prieks, ka “Tukuma piens” ir pievienojies PVN samazināšanas kuplajam atbalstītāju pulkam, lai kopīgi vairotu sabiedrības labklājību. Latvijas iedzīvotājiem ir svarīgi iegādāties ne tikai kvalitatīvus Latvijai raksturīgus dārzeņus un augļus par zemākām cenām, bet kopumā svaigai pārtikai tērēt mazāk no ģimenes budžeta. Tas, kā mēs varam sniegt atbalstu mūsu pircējiem un sabiedrībai kopumā, ir iestāties un parakstīties par PVN likmes samazināšanu un virzīt šo iniciatīvu īstenošanai dzīvē,” stāsta “Maxima Latvija” korporatīvais vadītājs Jānis Vanags.

Uztura nozīmi akcentē arī Veselības ministrija, pēc kuras izstrādātajiem “Veselīga uztura ieteikumiem pieaugušajiem” ir norādīts,  ka Latvijas  iedzīvotājiem ir ieteicams dienas laikā uzņemt 2-3 porcijas piena un piena produktu. Šie produkti satur vērtīgas uzturvielas, kā piemēram, kalciju, kas nodrošina kaulu un zobu attīstību un piedalās asinsreces procesā, kā arī satur vērtīgus mikroorganismus, kas uztur atbilstošu zarnu mikrofloru.

Platformā manabalss.lv kopš augusta sākuma uzsākta parakstu vākšana par samazinātās PVN likmes piemērošanu svaigai gaļai, zivīm, piena produktiem un olām, vienlaikus saglabājot to Latvijai raksturīgiem dārzeņiem un augļiem.