“Maxima” – pirmais veikalu tīkls Latvijā, kas piedāvā bez antibiotikām audzētu cūkgaļu

28. jūlijs, 2025

Sekojot iedzīvotāju uztura paradumiem un nodrošinot augstas kvalitātes produktus par pieejamām cenām, “Maxima Latvija” paplašinājusi sortimentu ar cūkgaļu audzētu bez antibiotikām. “Maxima” ir pirmais mazumtirdzniecības tīkls Latvijā, kas piedāvā cūkgaļu bez antibiotikām, un tā būs pieejama privātā zīmola “Well Done” produktu klāstā.
 
“Maxima XX” un “Maxima XXX” kopumā būs pieejami pieci privātā zīmola “Well Done” cūkgaļas veidi, kas audzēti bez antibiotikām. To skaitā ietilpst cūkgaļas krūtiņa šķēlēs, cūkgaļas šķiņķis šķēlēs, cūkgaļas maltā gaļa, gaļa gulašam, kā arī cūkgaļas krūtiņa.
 
“Ik dienu “Maxima” veikalos piedāvājam mūsu klientiem kvalitatīvus produktus par zemām cenām, un arvien vairāk redzam, ka iedzīvotāji savās izvēlēs kļūst apzinātāki. Esam gandarīti, ka papildus plašam un kvalitatīvam gaļas sortimentam piedāvājam cūkgaļu bez antibiotikām. Tādējādi kļūstam par pirmo veikala tīklu Latvijā, kas apliecina apņēmību veidot ilgtspējīgu un atbildīgu pārtikas piedāvājumu. Sortimenta paplašināšana ar cūkgaļu bez antibiotikām ir nākamais solis, lai veidotu daudzveidīgu piedāvājumu, kas atbilst arī šī brīža uztura tendencēm,” stāsta Evita Neimane, “Maxima Latvija” svaigās pārtikas kategorijas daļas vadītāja.
 
Marķējums “Audzēts bez antibiotikām” apliecina, ka dzīvnieki ir audzēti saimniecībās, kurās ir augsti biodrošības un higiēnas standarti. Šāda pieeja ne tikai nodrošina augstvērtīgu produktu pircējiem, bet arī veicina atbildīgāku pārtikas ražošanu un patēriņu.

Informācija medijiem

Liene Dupate-Ugule

“Maxima Latvija” komunikācijas vadītāja