Vegānu produkcija – straujāk augošā kategorija šogad

30. oktobris, 2020

Tuvojoties Pasaules vegānu dienai 1. novembrī, “Maxima Latvija” apkopojusi datus par vegānu specializēto produkciju un to pircēju profilu. Šī gada pirmajos deviņos mēnešos vegānu produkcijas pieprasījums audzis par 26%, salīdzinot ar identisku periodu pērn, kļūstot par straujāk augošo kategoriju veikalu tīklā. No trenda jeb modes lietas vegānu uzturs kļuvis par ikdienu plašai auditorijai – pārsvarā sievietes vecumā no 30-33 gadiem, kas labprāt bauda arī dažādas delikateses un citu pasaules kultūru maltītes.
 
“Mēs regulāri sekojam līdz ēšanas kultūras tendencēm kā pasaulē, tā Latvijā un, ieviešot specializēto vegānu stendu vairākus gadus atpakaļ, saskatījām tajā augošu potenciālu, kas sevi ir pierādījis. Vegāni “Maxima” veikalos ir ļoti stabila auditorija ar tendenci ik gadu pieaugt. Tam pielāgojamies un arvien paplašinām specializētās produkcija pieejamību, kas šobrīd pieejama jau 33 veikalos visā Latvijā. Lai vēl vairāk uzlabotu piedāvājumu “Maxima” veikalos, konsultējamies ar nevalstiskām organizācijām “Zaļā brīvība” un “Vegan.lv”, kas ir eksperti šajā jomā un aktīvi strādā pie tā, lai veicinātu sabiedrības izpratni par vegānu kultūru un šo produktu nozīmi cilvēku uzturā un apkārtējās vides uzlabošanā, ” stāsta SIA “Maxima Latvija” iepirkuma departamenta direktors Edvīns Lakstīgala.
 
“Maxima” īpašajos vegānu stendos pieejami aptuveni 100 dažādi pārtikas produkti, no kuriem TOP 3 ir “Baltais Vegan” deserts ar kokosriekstu un šokolādes garšām, auzu dzēriens “Berief” un “Frankfurters Classic” cīsiņi. Klientu iecienīti ir arī dažādi “gaļas” produkti, kā, piemēram, desiņas, kotletes ar burkāniem un bietēm, burgeri, kā arī dažādi saldie, dzērieni, tofu siers. Papildus daudzveidīgam specializēto vegānu produktu klāstam, “Maxima” veikalos pieejams ļoti plašs augļu un dārzeņu piedāvājums, konservācija, kas piemēroti vegānu uztura dažādošanai, kvinoja, kuskuss un daudz citi produkti.
 
Interesanta ir tendence, ka uzņēmumi, kas ierasti ražo produkciju tradicionālas virtuves cienītājiem, piemēram, gaļu un piena produkciju, paplašina savu darbības klāstu, piedāvājot maltītes arī vegāniem, piemēram, “Gaļas nams Ādaži” ir izveidojis produktu līniju ar vegānu kotletēm, burgeriem, nagetiem, turpretim “Baltais” ražo dažādus vegānu saldos.
 
 
Informācija medijiem:                                                                                                                                
Liene Dupate-Ugule
SIA "Maxima Latvija" komunikācijas vadītāja
Tālr.: 26425420
e-pasts: liene.dupate@maxima.lv
www.maxima.lv