Šefpavārs Raimonds Zommers: dažādu mērču kombinācijā rodas garšu eksplozija

16. februāris, 2024

Ikviens no mums vairākas reizes nedēļā mēdz uzdot sev jautājumu – ko lai šodien pagatavo, lai ne tikai gūtu sāta sajūtu, bet arī pārsteigtu savas garšas kārpiņas. Mērču pievienošana ir viens no veidiem, kā bagātināt savu maltīti, tāpēc “Maxima Latvija” garšu vēstnesis Raimonds Zommers iedvesmo, kā kombinēt dažādas mērces, lai panāktu garšu eksploziju, turklāt, to nedaudz papildinot nākamajā dienā, sniegt ēdienam jaunu noskaņu.

“Lai virtuvē nevajadzētu aizvadīt vairākas stundas, viens no risinājumiem ir pagatavot maltīti vairākām dienām, lai arī nākamajā dienā, to nedaudz papildinot, varētu gūt tādu prieku, kā maltīti ēdot pirmo reizi. Šoreiz aicinu iedzīvotājus izmēģināt pagatavot sātīgās un pikantās gaļas bumbiņas, kas papildinātas ar trīs dažādu, ar izteiktu garšu apveltītu, mērču kombināciju. Šī recepte ir radīta iedzīvotājiem, kuri vēlas pagatavot maltīti pārlieku nepārpūlējoties, jo izvēlētās gaļas bumbiņas ir teju gatavas ēšanai un receptes pagatavošana neaizņems vairāk par 15 minūtēm, ” stāsta “Maxima Latvija” garšu vēstnesis un šefpavārs Raimonds Zommers. 

Gaļas bumbiņas pikantajā mērcē no  “Cenu līderi” iniciatīvas produktiem tagad par 40% izdevīgāk.

Sastāvdaļas 4 porcijām:

300 g cūkgaļas bumbiņas ar tomātiem un sieru “Rakvere” (ar “Paldies” karti 2,69 EUR)
150 g tomātu mērce (Tomātu mērce klasiskā LIDO, 440 g ar “Paldies” karti 1,49 EUR)
150 g saldā čili mērce (EXOTIC FOOD, 870 g ar “Paldies” karti 2,19 EUR)
10 g asā čili mērce (SRIRAČA UNI-EAGLE, 230 g ar “Paldies” karti 1,99 EUR)
20 g lociņi (Lociņi 50 g, 0,63 EUR)
200 g rīsi (EXTRA LINE 4x100g, 0,66 EUR)
20 g sviests (Sviests FARM MILK 82% 180 g, 1,29 EUR)
Sāls pēc garšas
30 g brūnais cukurs

 

Pagatavošanas gaita:

  1. Pannā liek tomātu mērci, saldo čili mērci, aso čili mērci un brūno cukuru, un maisot uzkarsē. Pēc tam pievieno klāt cūkgaļas bumbiņas un uz nelielas liesmas uzkarsē 5-10 minūtes. Pēc nepieciešamības var pievienot dažas ēdamkarotes ūdens.
  2. Paralēli sālsūdenī vāra rīsus pēc iepakojuma norādījumiem.
  3. Kad rīsi gatavi, tajos iemaisa sviestu un pasniedz tos uz šķīvja, pa virsu uzklājot cūkgaļas bumbiņas ar bagātīgu mērces devu. Pēc vēlmes pārber ar svaigi grieztiem lociņiem.
  4. Savukārt nākamajā dienā vari papildināt pikanto gaļas bumbiņu mērci ar svaigi ceptiem dārzeņiem, piemēram, papriku, burkāniem, baklažāniem pēc savas gaumes, lai iegūtu pavisam jaunu ēdiena versiju.

Informācija medijiem

Liene Dupate-Ugule

“Maxima Latvija” komunikācijas vadītāja