Raimonds Zommers iesaka 3 ātri pagatavojamas desertu idejas 1. septembra svinībām
“Oreo” saldējums
Sastāvdaļas 4 porcijām:
170 g “Oreo” cepumi
240 g saldais krējums 35%
200 g iebiezinātais piens
100 g mellenes
Pagatavošanas gaita:
- “Oreo” cepumus sadrupina mazos gabaliņos.
- Bļodā saputo saldo krējumu vidēji stingrās putās, tad pievieno iebiezināto pienu un turpina putot līdz veidojas stingras putas.
- Saputotajā saldajā krējumā piemaisa “Oreo” cepumu gabaliņus, atstājot nedaudz arī dekoram.
- Iegūto masu pilda izvēlētos trauciņos, pārber ar “Oreo” cepumu gabaliņiem un liek saldētavā uz pāris stundām.
- Kad masa sasalusi, servē un dekorē ar mellenēm.
Ātrā šokolādes kūka
Sastāvdaļas 4 porcijām:
60 g milti
100 g cukurs
25 g kakao pulveris
5 g cepamais pulveris
85 g sviests
90 g piens
2 gb olas
30 g ūdens
40 g šokolādes piens
Šķipsna sāls
Pagatavošanas gaita:
- Izkausē sviestu.
- Traukā samaisa miltus, sāli, cepamo un kakao pulveri un cukuru. Pievieno izkausēto sviestu, pienu, olas un samaisa līdz veidojas viendabīga masa.
- Iegūto masu pilda izvēlētajos trauciņos (vai arī vienā lielā traukā), vidū ieliekot šokolādes gabaliņus.
- Masas virspusi pārslaka ar ūdeni un liek mikroviļņu krāsnī uz 1 minūti, līdz tai veidojas stingra augšpuse un vijīgs karsts pildījums. Ja nepieciešams, liek mikroviļņu krāsnī vēl līdz 15 sekundēm.
- Pirms pasniegšanas ļauj šokolādes kūkai atdzist.
Zemesriekstu trifeles
Sastāvdaļas 4 porcijām:
250 g zemesriekstu sviests
115 g sviests
375 g pūdercukurs
450 g tumšā šokolāde (glazūrai)
šķipsna sāls
Pagatavošanas gaita:
- Sviestu istabas temperatūrā saputo līdz veidojas gaisīga masa. Pievieno zemesriekstu sviestu, turpina putot, līdz masa kļūst viendabīga un pakāpeniski iemaisa pūdercukuru.
- No iegūtās masas veido bumbiņas (masai jābūt nedaudz drupenai, bet viegli saveļamai).
- Saveltās trifeļu bumbiņas liek ledusskapī līdz tās ir sastingušas (ja nepieciešams procesu paātrināt, tās var likt saldētavā).
- Paralēli ūdens peldē izkausē šokolādi, un tajā izmērcē katru trifeli, līdz iegūst skaistu izskatu.
- Pēc pagatavošanas uzglabā ledusskapī.
* Aptauja “Kā Tu gatavojies skolai?” norisinājās “Maxima Latvija” mājas lapā no 8. līdz 15. augustam un tajā piedalījās 1129 respondenti.