“Maxima” veikalos un darba vidē pērn investējusi 11,5 miljonus eiro

25. marts, 2024

Attīstot ērtu  un mūsdienīgu tirdzniecības tīklu visā Latvijā, lai koncentrētos uz klientu un darbinieku ērtībām, “Maxima Latvija” 2023. gadā veikalu rekonstrukcijās, to pielāgošanā jaunajam formātam un darba vides pilnveidošanā ieguldījusi 11,5 miljonus eiro.

“Rūpējoties par pircēju un darbinieku ērtībām, kā arī darbības efektivitāti, “Maxima” turpina mērķtiecīgi investēt tirdzniecības tīkla attīstībā visā Latvijā. Mūsu nemainīga prioritāte ir nodrošināt tādu iepirkšanās vidi, kas ir mūsdienīga un patīkama pircējiem un ērta darbiniekiem. Tādēļ pērn turpinājām investēt gan veikalu rekonstrukcijās un tīkla izvēršanā, gan veikalu pielāgošanā vienotajam konceptam, vienlaikus stiprinot darbinieku ērtības un pilnveidojot patīkamu darba vidi kolēģiem gan veikalos, gan loģistikas centrā,” stāsta Evija Grīnberga, “Maxima Latvija” tirdzniecības un ražošanas direktore.

Tirdzniecības tīkla attīstības ietvaros, 2023. gadā “Maxima Latvija” turpināja  investīcijas veikalu pielāgošanā vienotajam konceptam, pārveidojot 33 veikalus visā Latvijā, un gadu noslēdzot ar 121 jaunā formāta veikaliem, kuru pārveidē ieguldītās investīcijas pārsniedza 5 miljonus. Jaunais veikalu formāts nodrošina vienotu izkārtojumu un identisku preču sortimentu viena formāta veikalos, nodrošinot ērtu un patīkamu iepirkšanās vidi pircējiem, kurā ir viegli orientēties, efektīvu sortimenta plānojumu, kā arī vienkāršotus veikalu vadības procesus darbinieku ērtībām. 2024. gadā “Maxima” plāno pabeigt pāreju uz jauno konceptu lielākajā daļā veikalu.

Pērn “Maxima Latvija” īstenoja arī vērienīgu rekonstrukciju trīs veikalos Latvijā – Jelgavā, Dobeles šosejā 47a, Rīgā, Valdeķu iela 10 un Valkā, Raiņa iela 7, kopumā investējot 2,1 miljonus eiro. Rekonstrukciju ietvaros modernizētas gan veikalu tirdzniecības platības, gan ieviesti ilgtspējīgi risinājumi veikalu energoefektivitātes pilnveidošanai un virkne uzlabojumu darbinieku ērtībām.

Tāpat pērn “Maxima” investēja 4 miljonus eiro ikdienas veikalu uzturēšanā un darbinieku vides apstākļu uzlabošanā, būtiski pilnveidojot esošo veikalu tehnisko aprīkojumu un tirdzniecības resursus, modernizējot IT un programmatūras un pilnveidojot veikalu ēkas un tajās esošās sistēmas, to skaitā kondicionēšanas sistēmas un ugunsdrošības ekipējumu.

Līdzās tirdzniecības tīkla pilnveidošanai pērn “Maxima” veikusi arī investīcijas loģistikas centrā Ķekavas pagastā “Abrās”, īpaši domājot tieši par darbinieku ērtībām un darba apstākļu pilnveidošanu, kurās pērn investēti 130 000 eiro. Investīciju ietvaros pilnveidota loģistikas centra ēku energoefektivitāte, modernizēta zāle, telpas šoferu ērtībām, darbinieku virtuve un uzsākta pārbūve ģērbtuvēs, kas tiks noslēgta šogad.