“Maxima” uzsāk bezglutēna toršu tirdzniecību

22. augusts, 2019

Cilvēki arvien vairāk uzmanību pievērš pārtikas produktu saturam un seko līdzi, lai tas atbilstu viņu ēšanas paradumiem un veselībai. “Maxima”, sekojot līdzi un pielāgojoties šīm atšķirīgajām pircēju vajadzībām, pirmo reizi piedāvā bezglutēna toršu līniju.
 
“Pieprasījums pēc bezglutēna produktiem arvien vairāk pieaug, un arī “Maxima” aizvien domā, kā paplašināt šo produktu sortimentu. Lai sniegtu iespēju Latvijas ģimenēm baudīt visiem ģimenes locekļiem piemērotas bezglutēna maltītes ne tikai ikdienā, bet arī kopīgās svētku svinēšanas reizēs, “Maxima” savā piedāvājumā ir ieviesusi jaunu bezglutēna gatavo desertu klāstu - bezglutēna tortes ar piecām dažādām garšām, kas piemērotas visām gaumēm. Jaunās tortes atvieglos svētku maltīšu izvēli ģimenēs, kurās ir kāre pēc bezglutēna gardumiem, un vienlaikus ļaus ietaupīt laiku un rūpes to pašrocīgai gatavošanai. Tortes jau no šī gada augusta ir pieejamas lielākajos “Maxima” veikalos,” stāsta “Maxima Latvija” valdes locekle Kristīne Āboltiņa.
 
“Latvijā, līdzīgi kā citās valstīs, ar celiakiju slimo no 0,6% līdz 1% cilvēku. Latvijā oficiāli ir reģistrēti 1200 bērnu ar celiakiju, bet pieaugušo slimnieku mūsu valstī ir līdz 5000. Svarīgi pacientiem nošķirt diagnozi: vai ir celiakija, kas ir nopietna autoimūna saslimšana, glutēna nepanesamība vai alerģija pret glutēnu. Pie jebkuras no diagnozēm pacientiem ir ļoti rūpīgi jāpēta produktu etiķetes un produkta sastāvs. Pēdējos gados bezglutēna produktu piedāvājums veikalos ir palielinājies, kas rada lielākas iespējas pacientiem sagatavot pilnvērtīgu maltīti. Diemžēl, bezglutēna desertu un īpaši kūku piedāvājums veikalos ir ļoti ierobežots, bezglutēna kūkas līdz šim ražo atsevišķi mājražotāji, bet veikalos tās nav bijušas nopērkamas. Visgrūtāk ir reģionos dzīvojošajiem pacientiem, kur piedāvājums ir ierobežotāks, un jo īpaši bērniem, jo viņi grib tādus pašus našķus kā citi bērni! Ļoti pozitīvi vērtēju, ka “Maxima” veikalos būs nopērkamas bezglutēna tortes!” stāsta rehabilitācijas centra “Poga” sertificēta uztura speciāliste Baiba Grīnberga.
 
Pircējiem ir iespēja izvēlēties savai gaumei atbilstošako bezglutēna torti, izvēloties maigo “San Sebastian siera kūku”, svaigo “Meža augļu kūku”, krēmīgo “Tiramisu torti”, aromātisko “Kūku Late” vai bagātīgo “Šokolādes kūku”. Katras tortes svars ir 600 grami un tās veidotas apaļas, ko klienti ir atzinuši par ērtāko un iecienītāko formu. 
 
 
Šobrīd “Maxima Latvija” veikalos ir pieejama tāda specializētā pārtika kā bezglutēna brokastu pārslas, dažādas mērces, cepumi, īpaši produkti un maltītes veģetāriešiem un vegāniem, bez laktozes un diabētiskie produkti, kā arī plašs bioloģisko un ekoloģisko produktu sortiments.
 
 
Informācija medijiem:
Liene Dupate-Ugule
SIA "Maxima Latvija" komunikācijas vadītāja
Tālr.: 26425420
e-pasts: liene.dupate@maxima.lv                                                   
www.maxima.lv