“Maxima” periodiski slēgta pūļa mazināšanai

07. aprīlis, 2020

Laikā, kad īpašas rūpes tiek veltītas darbinieku un klientu drošībai, “Maxima Latvija” turpina ieviest vēl striktākus piesardzības pasākumus, lai nodrošinātu sociālo distancēšanos – uzņēmums dienā periodiski slēdz atsevišķus veikalus cilvēku plūsmas regulēšanai. Tāpat higiēnas nolūkos tiek atcelta laika fiksēšana atsevišķās auto stāvvietās pie “Maxima” veikaliem, tiek veikta pastiprināta dezinfekcija gan veikala publiskajā zonā ( vismaz vienu reizi 2 stundās), gan darbinieku koptelpās, kā arī pie veikala ieejas uz asfalta seguma izveidotas atzīmes 2 m distances ievērošanai. Savukārt nodrošinot attālinātas iepirkšanās iespējas arī Latvijas reģionos, paplašināta pārtikas interneta veikala barbora.lv darbība 7 Latvijas pilsētās.

“Esam ieviesuši virkni preventīvas darbības, lai ierobežotu Covid-19 vīrusa izplatību. Novērojam, ka šie pasākumi ir nesuši pozitīvu rezultātu –“Maxima” pircēju skaits vidēji samazinājsies par 30%, bet  “Maxima” veikalos, kas atrodas tirdzniecības centros, klientu skaits ir samazinājies pat līdz 55 %. Priecē, ka cilvēki  arvien vairāk ievēro atbildīgo instanču norādījumus un veikalus apmeklē ievērojot īpašu piesardzību. Tomēr, neskatoties uz jau ieviestajiem piesardzības pasākumiem, vēlamies vēl vairāk uzsvērt katra iedzīvotāja individuālo atbildību vīrusa ierobežošanai un turpināsim nākt klajā ar pašu iniciatīvām, lai palīdzētu cilvēkiem ievērot sociālo distanci sabiedriskās vietās, tajā skaitā mūsu veikalos,” norāda “Maxima Latvija” vadītājs Viktors Troicins.

Iedzīvotāji tiek aicināti izmantot iespēju visus nepieciešamos pārtikas produktus un sadzīves preces iegādāties attālināti, izmantojot pārtikas  interneta veikalu barbora.lv, kas ir atvēris pirkumu saņemšanas punktus Bauskā, Jelgavā, Liepājā, Ventspilī, Saldū, Talsos un Tukumā, nodrošinot pārtikas iegādi internetā arī Latvijas reģionu iedzīvotājiem.

“Maxima” sociālās distances ievērošanu uztver ļoti atbildīgi, tādēļ, labākas cilvēku plūsmas regulēšanai, vairākas reizes dienā uz neilgu laiku divpadsmit “Maxima” veikali slēgs savas durvis. Tas tiek darīts, lai būtu iespējams ievērot atbildīgo instanču noteikto 2 metru distanci vienam no otra, ko uzņēmums aicina ievērot arī ārpus veikala, sekojot līdzi uzlīmēm uz asfalta. Īslaicīga veikalu slēgšana notiek ne tikai Rīgā, bet arī reģionos, kā, piemēram, Rojā, Jelgavā, Liepājā, Madonā, Ādažos un Lielvārdē.

Visās tirdzniecības vietās tiek veikta pastiprināti dezinfekcijas pasākumi, kā arī rūpīga kasu zonu, iepirkumu groziņu un ratiņu tīrīšana ik pēc divām stundām. Rūpējoties par darbinieku drošību, organiskā stikla sejas aizsargmasku izmantošana ir izsniegtas ne tikai, pašapkalpošanās kasēs, bet arī info centru darbiniekiem, sveramo produktu vitrīnu darbiniekiem un vecākajam kasieriem.

Jau ziņots, ka “Maxima Latvija” ar rūpēm par darbiniekiem, klientiem un pārtikas drošību īsteno vēl virkni papildus preventīvas un profilaktiskas darbības:

• Stikla aizsargbarjeras pie kasēm starp klientu un kasieri.
  • Sociālās distancēšanās ierobežojoši pasākumi 2 m rādiusā, kā, piemēram, grīdas uzlīmes, ieprikuma ratiņu izmantošana groziņu vietā, nodrošinot fiziski lielāku barjeru starp citiem klientiem, apsardzes darbienieks uzrauga pircējus, u.c. pasākumi.
  • Stikla aizsargmaskas pašapkalpošanās kasu darbiniekiem.
  • Plaša informatīva kampaņa veikalos, izvietojot materiālus TV ekrānos, veikala radio un plakāti dažādās vietās veikalos ar ieteikumiem, kā samazināt vīrusa izplatību.
  • Nefasētas pārtikas, piemēram, konditorejas izstrādājumu fasēšana.
  • Dezinfekcijas līdzekļi pie veikalu ieejām.
  • Atsevišķi administrācijas darbinieki dodas palīgā kolēģiem no veikaliem, lai spētu efektīvāk organizēt darbu veikalā.
  • Pilnīgi visiem darbiniekiem, kas atbrauc no ārvalstīm, noteikta apmaksāta prombūtne arī, ja nav aizdomas par inficēšanos.
  • Visiem uzņēmuma darbiniekiem ir pieejami roku dezinfekcijas līdzekļi, lai, piemēram, kasieri, esot kasē, varētu parūpēties par tīrām rokām.
  • Rūpējoties par darbinieku imunitāti, tiek nodrošināts bezmaksas ingvers, citrons un medus.
  • “Maxima” interneta veikala barbora.lv darbiniekiem ir nodrošināti vienreizlietojamie cimdi un roku dezinfekcijas līdzekļi. Tāpat komplektēšanas centros ir nodrošināti termometri darbinieku veselības stāvokļa kontrolēšanai, ja rodas kādas aizdomas.
  • Lai ierobežotu vīrusa izplatību, barbora.lv ir izstrādājuši un klientiem piedāvā jaunu preču saņemšanas veidu, izmantojot bezkontakta piegādi. Un jau tuvākajā laikā “Barbora.lv” nodrošinās pirkumu saņemšanas punktus, aptverot visus Latvijas reģionus – pirkumu saņemšanas punkti būs pieejami 26 Latvijas pilsētu un mazpilsētu “Maxima” veikalos.
  • Kā arī veicam daudz citus pasākumus vīrusa ierobežošanai, sadarbojoties ar atbildīgajām valsts iestādēm un dienestiem, kā arī nepieciešamības gadījumā ir gatavi īstenot citas papildus aktivitātes.