“Maxima Latvija” īstenojusi Latvijā nebijušu izglītojošu kampaņu par personas datu aizsardzību

30. janvāris, 2023

Aizvadītajā nedēļā, 28. janvārī, visā Eiropā atzīmēja Datu aizsardzības dienu. Lai veicinātu darbinieku izpratni par personas datiem un datu aizsardzības nozīmi kā mazumtirdzniecībā, tā arī dažādās ikdienas situācijās, uzņēmumā “Maxima Latvija” norisinājās datu aizsardzības nedēļa. Nedēļas ietvaros no 23. līdz 27. janvārim jomas speciālistu pavadībā uzņēmuma darbiniekiem tika īstenots bagātīgs aktivitāšu klāsts ar izglītojošiem, prasmju veicinošiem un saliedējošiem pasākumiem.

“Fizisko personu datu aizsardzība ir aktuāla neskaitāmās dzīves situācijās gan darbā, gan arī personīgajā dzīvē. Mūsu darbinieki dienu no dienas saskaras  ar klientu, piegādātāju pārstāvju un citu personu datiem. Ņemot vērā fizisko personu datu aizsardzības nozīmīgumu, šogad  uzņēmumā īstenojām visaptverošu izglītojošu kampaņu visas nedēļas garumā. “Maxima Latvija” darbiniekiem bija iespēja papildināt savas zināšanas par datu aizsardzību, tostarp, piedalīties arī reālās situāciju izspēlēs, tādējādi praksē pārbaudot iegūtās zināšanas, kolēģu modrību un reaģēšanu iespējamu datu aizsardzības pārkāpumu gadījumā,” stāsta Elīna Stībele, “Maxima Latvija” drošības, kvalitātes un atbilstības direktore.

Datu aizsardzības nedēļā no 23. janvāra līdz 27. janvārim “Maxima Latvija” īstenoja visaptverošu informatīvu kampaņu darbinieku zināšanu pilnveidošanai. Kampaņas ietvaros darbinieki iepazinās ar informāciju par nozīmīgākajām fizisko personu datu aizsardzības tēmām jomas speciālistu vadītās apmācībās gan klātienē, gan tiešsaistē. Vienlaikus, lai pārbaudītu iegūtās zināšanas praksē un noteiktu uzņēmumā datu aizsardzības “asāko prātu”, ikvienam darbiniekam bija iespēja piedalīties viktorīnā un meistarklasēs, vēršot uzmanību uz to, kā droši rīkoties ar datiem un kā atpazīt datu aizsardzības pārkāpumus.

Datu aizsardzības nedēļas noslēgumā pie uzņēmuma darbiniekiem viesojās “Baltais hakeris”, sniedzot plašāku ieskatu par to, kā “hakeri” ielaužas sistēmās, kā ikviens  darbinieks var palīdzēt nosargāt sistēmu drošību un kā iespējams aizsargāt savu privāto informāciju.