“Maxima Latvija” būtiski paplašina vegāno maltīšu sortimenta piedāvājumu lielākajos veikalos visā Latvijā

21. aprīlis, 2022

Sekojot līdzi aktuālajiem sabiedrības uztura paradumiem un garšas tendencēm, “Maxima Latvija” ir paplašinājusi pieejamību “Meistara Marka” gatavo maltīšu līnijai vegāniem, un nu tā ir atrodama visos Maxima XX” un “Maxima XXX” veikalos Latvijā.

Vegānajā “Meistara Marka” gatavo maltīšu sortimentā ir kopumā 18 dažādas maltītes tiem gardēžiem, kuri izvēlas uzturā lietot tikai augu valsts produktus, un vairāk nekā 50 gatavās veģetārās maltītes.

“Līdz ar vegāno “Meistara Marka” gatavo maltīšu sortimenta paplašināšanu visos “Maxima XX” un “Maxima XXX” veikalos Latvijā, arvien plašākam sabiedrības lokam būs iespēja baudīt gardas un uzturvielām bagātas gatavās maltītes un desertus, neiekļaujot ēdienreizēs dzīvnieku izcelsmes produktus. Izvēle, kāpēc cilvēki atsakās no dzīvnieku izcelsmes produktu iekļaušanas uzturā, katram ir individuāla, visbiežāk tā ir vēlme samazināt savu ekoloģisko pēdas nospiedumu. Jaunās maltītes veikalu sortimentā ir parādījušās pakāpeniski, un noteikti arī turpināsim šo sortimentu paplašināt, īpaši tuvojoties grila sezonai, parūpēsimies par tiem klientiem, kuri meklē alternatīvus risinājumus ierastajiem produktiem,” stāsta "Maxima Latvija" Pārtikas ražošanas attīstības daļas vadītājs Vilnis Cīrulis.

Jaunais sortiments ir papildināts ar tādiem ēdieniem kā, piemēram, Āzijas spageti ar ceptiem dārzeņiem, dažādas polārmaizes, kā arī vairāki deserti – čia deserts ar aprikožu želeju, vaniļas pudiņš ar ogu mērci un dzērveņu uzpūtenis. Klientu ērtībām jaunās maltītes var atrast gan gatavo ēdienu stendā, gan arī īpašos ledusskapjos, kuros ir izvietota pārtika, kas piemērota vegāna un veģetāra uztura piekritējiem.

““Maxima Latvija” gatavo maltīšu līnijas “Meistara Marka” papildinājums ar jaunām vegānisko ēdienu garšām ir lielisks risinājums cilvēkiem, kuri uzturā izvēlās ietvert augu valsts produktus. Šie ēdieni ļauj daudzveidot ikdienas ēdienkarti arī brīžos, kad nav bijis laika maltīti pagatavot pašam. Neatkarīgi no uztura veida svarīgi ir atcerēties, ka tam ir jābūt sabalansētam un pilnvērtīgam. Piemēram, pamatēdienā jābūt vismaz 10-20 gramiem olbaltumvielu. Savukārt, ja dienas vidū ir vēlme pēc kādas uzkodas, tad vairāk uzmanības jāpievērš vienkāršo ogļhidrātu jeb cukura daudzumam esošajā porcijā, lai tas nebūtu pārmērīgs,” akcentē uztura speciāliste Lizete Puga.

“Maxima Latvija” veikalu piedāvājumā ir pieejamas astoņpadsmit īpaši vegāniem paredzētas gatavās maltītes, tostarp – zupas, sviestmaizes, siltās maltītes, deserti un mērces.

• Trīs dažādas zupas: šampinjonu krēmzupa, aukstā zupa “Gaspačo” un Āzijas zupa ar rīsu nūdelēm.
  • Trīs dažādas sviestmaizes: polārmaize ar sautētu dārzeņu salsu, polārmaize ar redīsiem un rukolu un polārmaize ar vegānajiem nagetiem.
  • Četri dažādi otrie ēdieni: Āzijas spageti ar ceptiem dārzeņiem, dārzeņu plovs “Biryani”, sautējums meksikāņu gaumē un falafels.
  • Trīs dažādi salāti: baklažānu salāti ar zaļumiem, dārzeņu vinegrets un svaigo kāpostu salāti ar seleriju.
  • Divas dažādas mērces: humoss un avokado.
  • Kā arī trīs dažādi deserti: dzērveņu uzpūtenis, čia sēklu deserts ar aprikožu želeju un vaniļas pudiņš ar ogu mērci.

Visu ēdienu sastāvā ir tikai augstākās kvalitātes augu valsts produkti, ko nodrošina rūpīgi izvēlētas pašmāju un pasaules zīmolu izejvielas.