Investējot 4,2 miljonus EUR, durvis ver “Maxima” Mūkusalas ielā

10. oktobris, 2019

Šodien, 10. oktobrī, pēc vērienīgiem rekonstrukcijas un modernizācijas darbiem durvis vēris “Maxima XX” veikals Mūkusalas ielā 73, Rīgā. Kopējās investīcijas ir vairāk nekā 4,2 miljoni eiro.

“Lai nodrošinātu Latvijas iedzīvotājiem ērtāko un mūsdienīgāko iepirkšanos, esošo veikalu modernizācijā un jaunu veikalu atvēršanā “Maxima” rūpīgi domā gan par pircēju un darbinieku ērtībām, gan ilgtspēju, gan vides labiekārtošanu. Pateicoties ērtajai atrašanās vietai, “Maxima XX” Mūkusalas ielā ir iecienīts veikals kā rīdziniekiem, tā Pierīgas iedzīvotājiem no Baložiem, Ķekavas, Baldones un citām tuvējām Rīgas apkaimēm. Apvienojot viedās tehnoloģijas un videi draudzīgus risinājumus visā ēkā, “Maxima XX” ir kļuvusi par modernu un gaumīgu iepirkšanās vietu un darba vidi “Maxima” darbiniekiem un ēkas nomniekiem, un gaumīgi iekārtotu apkārtni pilsētas ainavā Daugavas kreisajā krastā,” saka “Maxima Latvija” valdes locekle Kristīne Āboltiņa.

“Maxima XX” veikala ēkas vērienīgās rekonstrukcijas ietvaros ir pilnībā atjaunota telpu apdare un inženierkomunikācijas un mainīts tirdzniecības centra plānojums ērtai cilvēku plūsmai. Kopējā ēkas platība ir 7464 m2. No tiem 2408 m2 aizņem “Maxima XX” veikala tirdzniecības zāle un palīgtelpas 1149 m2 platībā, savukārt pārējā ēkas daļā atrodas koplietošanas zona, nomas platība un telpas pārtikas un sadzīves preču interneta veikala “Barbora” vajadzībām.

Lai sniegtu mūsdienīgu darba un iepirkšanās vidi, veikalā ir ieviesta virkne jaunāko tehnoloģiju: moderni multimediju svari, cenu pārbaudītāji un TV ekrāni pie vitrīnām. Pilnveidojot klientu apkalpošanas sistēmu, veikalā darbosies 11 pašapkalpošanās un 8 tradicionālās kases. Rūpīgi domājot par ilgtspēju, ir uzstādīts energoefektīvs LED apgaismojums, uzstādīta jaunās paaudzes aukstuma sistēma un energoefektīvas ventilācijas iekārtas, kā arī palielināta ēkas kopējā energoefektivitāte.

Būtiski uzlabojumi veikti arī pie veikala. Autobraucēju ērtībām ir pilnībā atjaunots autostāvvietas segums un brauktuves daļa veikala tuvumā. Vērienīgi atjaunota arī pašas ēkas fasāde, kuras apdarē izmantotie modernie HPL paneļi ar integrētu LED apgaismojumu un dekoratīvie elementi ēkai ir piešķīruši jaunu un modernu izskatu.

“Maxima Latvija” veikalu tīkla izvēršanā un klientu iepirkšanās pieredzes uzlabošanā 2019.gadā plāno veikt investīcijas vairāk nekā 34 miljonu eiro apmērā, atverot vairākus jaunus lielformāta veikalus, virkni mazā formāta veikalu, kā arī pilnībā rekonstruējot 10 esošos veikalus, daļu no tiem būtiski paplašinot.

Papildus informācija:
SIA “Maxima Latvija” Komunikācijas vadītāja