“Maxima” veikalu pielāgotais darba laiks svētkos
“Jāņi ir vieni no tradīcijām bagātākajiem gada notikumiem, tāpēc arī mēs esam parūpējušies, lai mūsu veikalos būtu pieejams daudzveidīgs un svētku noskaņai atbilstošs produktu klāsts par īpaši izdevīgām cenām. Pircēji pie mums atradīs visu svētku galdam nepieciešamo – no tradicionālajiem gardumiem, piemēram, Jāņu siera no 5 vietējiem ražotājiem, pīrāgiem, alus un šašlika, līdz sezonālajiem augļiem un dārzeņiem, kā arī mūsdienīgām uzkodām. Aicinām pirkumus ieplānot laicīgi un izbaudīt svētkus kopā ar savējiem,” saka Liene Dupate-Ugule, “Maxima Latvija” komunikācijas vadītāja.
Baiba Sipeniece-Gavare cep pīrāgus un māca to arī jaunajai paaudzei
TV un radio personības Baibas Sipenieces-Gavares mājās Jāņi tiek svinēti, ievērojot gan latviskās, gan pašu ieviestas tradīcijas. “Mēs vienmēr jau iepriekšējās dienās sagādājam visu nepieciešamo svētku galdam un laikus iejaucam mīklu, lai vēlāk varētu cept pīrāgus, magoņmaizītes, ķimeņu maizītes. To parasti darām kopā ar visām ciemos sanākušajām sievietēm un mācām arī jaunajām meitenēm un bērniem. Ir bijis, kad esam iejaukuši tik daudz mīklas, ka nevaram vien beigt cept!”
Baiba nevar Jāņus iedomāties bez ķimeņu siera, pīrāgiem un alus, taču viņas svētku galdā vienmēr ir dažādība: “Viesi atved to, kas pašiem vislabāk garšo un sanāk – kāds vienmēr sagādā lašmaizīties, kaimiņš ik gadu ierodas ar paša kūpinātām zivīm. Kā jau prātīgās mājās dara, lai viss ēdiens tiktu prātīgi izmantots, nākamajā dienā vārām soļanku.”
Vairāk laika ar tuvajiem, nevis virtuvē – Jānis Krīvēns izvēlas gatavos ēdienus
Savukārt mūziķis, grupas “Singapūras satīns” dalībnieks Jānis Krīvēns ir spontāns svinētājs un reizēm pat 23. jūnija rītā vēl nezina, kur sagaidīs savu vārda dienu. Tāpēc arī ar ēdienu gatavošanu Jānis neaizraujas, bet izvēlas gatavo produkciju no veikalu piedāvājuma. “Ja tā padomā un parēķina, tā ķēpa un laiks, gatavojot pašiem savus ēdienus, manuprāt, neatmaksājas, jo veikalā var iegādāties jau gatavas ļoti augstas kvalitātes uzkodas un ēdienus. Es labāk vairāk laika pavadu kopā ar saviem tuvajiem, nekā virtuvē.”
Jānis uzskata, ka saulgriežos uz galda noteikti jābūt alum un šašlikam, turklāt vēlams vietējā ražojuma. “Esmu minimālists un ļoti vienkāršs cilvēks, es neprasu daudz un mani ir viegli iepriecināt – auksts alus un sulīgs šašliks īstajā kompānijā ir viss, kas nepieciešams, lai svētki izdotos!”