Zviedru kafijas kūka

Atpakaļ uz sākumu

Sastāvdaļas

150 g cukurs
2 olas WELL DONE
½ tējkarotes sāls
½ tējkarotes vaniļas ekstrakts
½ tējkarotes mandeļu ekstrakts
120 g milti
110 g sviests
130 g pūdercukurs
3 olu baltumi
100 g mandeļu šķēlītes
30 g pūdercukurs

Zviedru kafijas kūka

Kopējais
laiks
40 min
Sagatavošanās
laiks
10 min
Gatavošanas
laiks
30 min
Sarežģītības pakāpe
Viegli
Porcijas
1
Drukāt
Veģetāra
Sastāvdaļas
Pagatavošana

Pagatavošana

Šo kūku tradicionāli pasniedz ciemiņiem pie tases karstas kafijas. Mandeļu šķēlītes var aizstāt ar kokosriekstu šķēlītēm vai pārslām.
1
Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180 ºC temperatūrai.
2
Sagatavo cepamo formu, ko izklāj ar ietaukotu cepamo papīru.
3
Bļodā liek olu baltumus, pūdercukuru un mandeļu šķēlītes.
4
Ar dakšu viegli sakuļ, lai nebūtu pārāk lielu cukura kunkuļu, un bļodu liek malā vēlākam.
5
Citā traukā aptuveni 2 minūtes kuļ cukuru, sāli un olas, līdz masa kļuvusi bieza un gaiši dzeltena.
6
Iemaisa vaniļas un mandeļu ekstraktus.
7
Iecilā miltus, līdz masa pilnībā izmaisījusies.
8
Pievieno izkausētu sviestu un saudzīgi iecilā.
9
Masu lej cepamajā formā un izlīdzina.
10
Pa virsu lej olu baltumu, cukura un riekstu masu, arī izlīdzina.
11
Cep 30–35 minūtes jeb līdz irbulītis, iedurts kūkā, iznāk sauss un tīrs.
12
Atkarībā no kūku formas izmēra tās var būt papildu 5 minūtes.
13
Izņem atdzist, pēc 5 minūtēm ņem ārā no cepamās formas un ļauj atdzist pilnībā pirms pasniegšanas.
14
Pasniedzot pārkaisa ar pūdercukuru.