Zviedru kafijas kūka
Atpakaļ uz sākumuSastāvdaļas
150 g
cukurs
2
olas WELL DONE
½ tējkarotes
sāls
½ tējkarotes
vaniļas ekstrakts
½ tējkarotes
mandeļu ekstrakts
120 g
milti
110 g
sviests
130 g
pūdercukurs
3
olu baltumi
100 g
mandeļu šķēlītes
30 g
pūdercukurs
Zviedru kafijas kūka
Kopējais
laiks
laiks
40 min
Sagatavošanās
laiks
laiks
10 min
Gatavošanas
laiks
laiks
30 min
Sarežģītības pakāpe
Viegli
Porcijas
1
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Pagatavošana
Šo kūku tradicionāli pasniedz ciemiņiem pie tases karstas kafijas. Mandeļu šķēlītes var aizstāt ar kokosriekstu šķēlītēm vai pārslām.
1
Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180 ºC temperatūrai.
2
Sagatavo cepamo formu, ko izklāj ar ietaukotu cepamo papīru.
3
Bļodā liek olu baltumus, pūdercukuru un mandeļu šķēlītes.
4
Ar dakšu viegli sakuļ, lai nebūtu pārāk lielu cukura kunkuļu, un bļodu liek malā vēlākam.
5
Citā traukā aptuveni 2 minūtes kuļ cukuru, sāli un olas, līdz masa kļuvusi bieza un gaiši dzeltena.
6
Iemaisa vaniļas un mandeļu ekstraktus.
7
Iecilā miltus, līdz masa pilnībā izmaisījusies.
8
Pievieno izkausētu sviestu un saudzīgi iecilā.
9
Masu lej cepamajā formā un izlīdzina.
10
Pa virsu lej olu baltumu, cukura un riekstu masu, arī izlīdzina.
11
Cep 30–35 minūtes jeb līdz irbulītis, iedurts kūkā, iznāk sauss un tīrs.
12
Atkarībā no kūku formas izmēra tās var būt papildu 5 minūtes.
13
Izņem atdzist, pēc 5 minūtēm ņem ārā no cepamās formas un ļauj atdzist pilnībā pirms pasniegšanas.
14
Pasniedzot pārkaisa ar pūdercukuru.