Zivs fileja ar cukīni frī

Atpakaļ uz sākumu

Sastāvdaļas

400 g cukīni
1 ēdamkarote olīveļļa
3 g garšvielu maisījums “Tomato & herbs”
3 g ķiploku pulveris
25 g rīvmaize
20 g rīvēts cietais siers
3 g sāls
300 g mencas fileja
2 g melnie pipari
3 g pētersīļi

Zivs fileja ar cukīni frī

Kopējais
laiks
40 min
Sagatavošanās
laiks
10 min
Gatavošanas
laiks
30 min
Sarežģītības pakāpe
Vidējs
Porcijas
2
4
Sastāvdaļas
Pagatavošana

Pagatavošana

Ja sezonā ir cukīni un kabači, tad tie ir jāpagatavo visdažādākajos veidos. Ja esat mērču piekritējs, tad šai receptei ļoti piestāvēs skābais krējums ar ķiplociņu un dillēm.
1
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 220 ºC temperatūrai.
2
Mini cukīni nomazgā un nosusina ar papīra dvieli, tad pārgriež tos uz pusēm. Liek bļodā, pievieno olīveļļu, garšvielu maisījumu “Tomato & herbs”, ķiploku pulveri un kārtīgi visu apmaisa.
3
Pievieno rīvmaizi un sieru tā, lai katrs mini cukīni būtu apviļāts. Izkārto tos uz cepamās pannas, pārber ar drupačām, kas palikušas bļodā, un viegli pārkaisa ar sāli.
4
Liek cepties uz 15 minūtēm.
5
Tikmēr uz vidēji augstas liesmas sakarsē cepamo pannu, tajā ieklāj cepamā papīra loksni atbilstoši pannas izmēram. Mencas fileju viegli apkaisa ar sāli un pipariem, liek cepties apmēram 2 minūtes, līdz fileja ir viegli zeltaina, apgriež otru pusi un cep vēl 2 minūtes.
6
Mencas fileju pasniedz ar tikko no krāsns izņemtiem cukīni. Viegli pārber ar pētersīļiem.