Zirņi ar dūmotu cūkgaļas krūtiņu
Sagatavošanās
laiks
20 min
Pagatavošana
Zirņus iemērc ūdenī iepriekšējā vakarā. Tad tie ātrāk izvārās.
Zirņus var gatavot iepriekšējā dienā un svētku dienā uzsildīt, tad garša būs krēmīgāka un bagātīgāka. Zirņus pasniedz ar skābo krējumu un zaļumiem.
1
Izmērcētos zirņus liek katlā, ielej tīru ūdeni, pievieno sāli un liek vārīties.
2
Zirņus vāra apmēram 30–40 minūtes.
3
Gaļu sagriež gabaliņos, sīpolus nomizo un arī sagriež vidēji lielos gabaliņos.
4
Gaļu liek cepties uz pannas, pievieno sagrieztos sīpolus, un visu apcep.
5
Kad zirņi gatavi, tiem nolej daļu ūdens, atstāj apmēram 200–300 ml, lai tie būtu sulīgāki un nebūtu sausi.
6
Zirņiem pievieno gaļu, un visu sasutina kopā apmēram 5 minūtes.
7
Pasniedz karstus ar krējumu, glāzi kefīra un zaļumiem.