Ziemeļu salāti ar siļķi

Atpakaļ uz sākumu

Sastāvdaļas

Mērcei
60 ml olīveļļa
2 ēdamkarotes citronu sula
2 tējkarotes graudu sinepes
½ šalotes sīpols
¼ tējkarotes sāls
¼ tējkarotes melnie pipari
¼ tējkarotes mārrutki
15 g dilles
1 ēdamkarote cukurs
8 gab. maza izmēra kartupeļi
2 olas
60 g cukurzirņu pākstis
60 g gurķi
100 g kressalāti
100 g marinētas siļķes
4 gab. redīsi
40 g marinēti sarkanie sīpoli
1 ēdamkarote kaperi

Ziemeļu salāti ar siļķi

Kopējais
laiks
35 min
Sagatavošanās
laiks
20 min
Gatavošanas
laiks
15 min
Sarežģītības pakāpe
Viegli
Porcijas
2
4
Sastāvdaļas
Pagatavošana

Pagatavošana

1
Kartupeļus ar visu mizu vāra uz lēnas uguns aptuveni 20 minūtes, līdz tie kļuvuši mīksti.
2
Pēdējā minūtē pie kartupeļiem pievieno cukurzirņu pākstis, lai noblanšētu.
3
Nolej karsto ūdeni un noskalo zem auksta ūdens.
4
Novāra olas, mīkstas vai cietas – pēc jūsu izvēles.
5
Smalki sagriež šalotes sīpolus un sakapā dilles.
6
Pagatavo mērci – saliek visas sastāvdaļas nelielā burciņā ar noslēgtu vāku un labi sakrata, līdz izveidojusies viendabīga masa.
7
Sagatavo dārzeņus.
8
Izmantojot dārzeņu mizotāju, sagriež gurķus plānās lentēs.
9
Redīsus sagriež šķēlēs.
10
Izkārto kressalātus šķīvja apakšā, virsū liek gurķus, redīsus, cukurzirņu pākstis, marinētus sīpolus, siļķi, uz pusēm pārgrieztus kartupeļus un olas.
11
Beigās pirms pasniegšanas pārlej pāri mērci un izdekorē ar kaperiem.