Ziemassvētku trifele
Atpakaļ uz sākumuSastāvdaļas
250 g
piparkūkas
300 g
kēkss
250 g
saldais krējums
50 g
pūdercukurs
200 g
karamelizēts iebiezinātais piens
100 g
skābais krējums
4 ēdamkarotes
brendijs
5 g
kanēlis WELL DONE
Ziemassvētku trifele
Kopējais
laiks
laiks
40 min
Sagatavošanās
laiks
laiks
10 min
Gatavošanas
laiks
laiks
30 min
Sarežģītības pakāpe
Vidējs
Porcijas
8
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Pagatavošana
Trifeles pagatavošanai būs nepieciešama bļoda vai cits trauks 1,5 litru tilpuma. Ja vēlas pagatavot vairāk, tad porciju dubulto.
1
Piparkūkas sasmalcina, kēksu sagriež 1 cm biezās šķēlēs.
2
Karamelizētu iebiezināto pienu liek bļodā un saputo viendabīgā masā, pievieno skābo krējumu un sakuļ krēmu.
3
Saldajam krējumam pievieno pūdercukuru un saputo to.
4
Ņem trifeles trauku, apakšā liek kēksa šķēlītes, ko apslaka ar 2 ēdamkarotēm brendija.
5
Pāri ber piparkūkas un 2 šķipsnas kanēļa.
6
Liek virsū karamelizēta iebiezinātā piena krēmu, izlīdzina.
7
Tad liek putukrējumu.
8
Atkārto šo darbību atkarībā no trauka izmēra.
9
Trifelei ļauj savilkties 4 stundas ledusskapī.