Ziemassvētku trifele

Atpakaļ uz sākumu

Sastāvdaļas

250 g piparkūkas
300 g kēkss
250 g saldais krējums
50 g pūdercukurs
200 g karamelizēts iebiezinātais piens
100 g skābais krējums
4 ēdamkarotes brendijs
5 g kanēlis WELL DONE

Ziemassvētku trifele

Kopējais
laiks
40 min
Sagatavošanās
laiks
10 min
Gatavošanas
laiks
30 min
Sarežģītības pakāpe
Vidējs
Porcijas
8
Sastāvdaļas
Pagatavošana

Pagatavošana

Trifeles pagatavošanai būs nepieciešama bļoda vai cits trauks 1,5 litru tilpuma. Ja vēlas pagatavot vairāk, tad porciju dubulto.
1
Piparkūkas sasmalcina, kēksu sagriež 1 cm biezās šķēlēs.
2
Karamelizētu iebiezināto pienu liek bļodā un saputo viendabīgā masā, pievieno skābo krējumu un sakuļ krēmu.
3
Saldajam krējumam pievieno pūdercukuru un saputo to.
4
Ņem trifeles trauku, apakšā liek kēksa šķēlītes, ko apslaka ar 2 ēdamkarotēm brendija.
5
Pāri ber piparkūkas un 2 šķipsnas kanēļa.
6
Liek virsū karamelizēta iebiezinātā piena krēmu, izlīdzina.
7
Tad liek putukrējumu.
8
Atkārto šo darbību atkarībā no trauka izmēra.
9
Trifelei ļauj savilkties 4 stundas ledusskapī.