Ziemas krēmīgā biezzupa

Atpakaļ uz sākumu

Sastāvdaļas

2 ēdamk. sviests
1 sīpols
4 seleriju kāti
2 burkāni
3 ķiploku daiviņas
¼ krūzes milti
2 vistas filejas
2 glāzes piens
1 glāze makaroni
paprikas pulveris
melnie pipari
sāls
1l buljons

Ziemas krēmīgā biezzupa

Kopējais
laiks
30 min
Sarežģītības pakāpe
Viegli
Porcijas
2
Sastāvdaļas
Pagatavošana

Pagatavošana

1
Uz uguns liek lielu katlu – sviestā apcep sīpolus, pievieno burkānus, seleriju un apcep kamēr selerija ir mīksta, iemaisa ķiploku.
2
Pievieno miltus un samaisa līdz nav kunkuļu.
3
Pievieno 2 glāzes buljona (apmēram 400 ml) un pienu un maisa. Pievieno atlikušo buljonu, makaronus, garšvielas un vistas fileju.
4
Uzvāra, kad sāk vārīties, nogriež mazāku karstumu. Uzliek vāku un vāra, ik pa laikam apmaisot, kamēr makaroni ir mīksti.