Ziedkāpostu un lēcu salāti
Atpakaļ uz sākumuSastāvdaļas
200 g
ziedkāposti
200 g
konservētas lēcas
100 g
burkāni
50 g
marinēti sarkanie sīpoli
5 g
kinza
50 g
olīveļļa
2 tējkarotes
franču sinepes
1 tējkarote
dzeltenā karija pulveris
½ tējkarote
sāls
1 tējkarote
baltvīna etiķis
Ziedkāpostu un lēcu salāti
Kopējais
laiks
laiks
40 min
Sagatavošanās
laiks
laiks
10 min
Gatavošanas
laiks
laiks
30 min
Sarežģītības pakāpe
Viegli
Porcijas
2
4
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Pagatavošana
Iespējams aizstāt vai pievienot citus sezonas dārzeņus pēc izvēles.
1
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 ºC temperatūrai.
2
Uz cepešpannas liek sagrieztu vai pa ziedkopām salauztu ziedkāpostu, apslaka ar pusi eļļas.
3
Liek cepties uz 30 minūtēm, līdz ziedkāposti ir zeltaini brūni.
4
Bļodiņā sajauc atlikušo eļļu ar sāli, karija pulveri, sinepēm un etiķi, kārtīgi samaisa.
5
Lielā bļodā liek visas sastāvdaļas, pārlej ar sagatavoto mērci un izmaisa.
6
Pasniedz ar svaigu kinzu.