Ziedkāpostu un lēcu salāti

Atpakaļ uz sākumu

Sastāvdaļas

200 g ziedkāposti
200 g konservētas lēcas
100 g burkāni
50 g marinēti sarkanie sīpoli
5 g kinza
50 g olīveļļa
2 tējkarotes franču sinepes
1 tējkarote dzeltenā karija pulveris
½ tējkarote sāls
1 tējkarote baltvīna etiķis

Ziedkāpostu un lēcu salāti

Kopējais
laiks
40 min
Sagatavošanās
laiks
10 min
Gatavošanas
laiks
30 min
Sarežģītības pakāpe
Viegli
Porcijas
2
4
Drukāt
Vegāna
Sastāvdaļas
Pagatavošana

Pagatavošana

Iespējams aizstāt vai pievienot citus sezonas dārzeņus pēc izvēles.
1
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 ºC temperatūrai.
2
Uz cepešpannas liek sagrieztu vai pa ziedkopām salauztu ziedkāpostu, apslaka ar pusi eļļas.
3
Liek cepties uz 30 minūtēm, līdz ziedkāposti ir zeltaini brūni.
4
Bļodiņā sajauc atlikušo eļļu ar sāli, karija pulveri, sinepēm un etiķi, kārtīgi samaisa.
5
Lielā bļodā liek visas sastāvdaļas, pārlej ar sagatavoto mērci un izmaisa.
6
Pasniedz ar svaigu kinzu.