Ziedkāposta steiks ar turku zirņu salātiem
Sagatavošanās
laiks
10 min
Pagatavošana
1
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 ºC temperatūrai.
2
Ziedkāpostu sagriež šķēlēs.
3
Sajauc olīveļļu ar paprikas pulveri, kumīnu, sāli, apsmērē ar to ziedkāposta šķēles no abām pusēm.
4
Liek tās uz cepešpannas, kas izklāta ar cepamo papīru.
5
Cep 20–30 minūtes, līdz ziedkāposts ir zeltaini brūns.
6
Tikmēr sakapā sarkano sīpolu, sagriež tomātus un noskalo turku zirņus.
7
Sajauc tahini pastu, ūdeni, citronu sulu, olīveļļu, sasmalcinātu ķiploku, kļavu sīrupu un sāli, līdz masa ir viendabīga.
8
Sajauc tomātus, sīpolus, turku zirņus un rukolu ar mērci un pasniedz kopā ziedkāposta steiku.