Ziedkāposta steiks ar turku zirņu salātiem

Atpakaļ uz sākumu

Sastāvdaļas

Mērcei
25 g tahini pasta
25 g citronu sula
25 g olīveļļa
30 g ūdens
½ gab. ķiploka daiviņas
15 g kļavu sīrups
3 g sāls
½ galviņas ziedkāposts
80 g ķiršu tomāti WELL DONE
½ sarkanais sīpols
50 g rukola
120 g turku zirņi
30 g olīveļļa
8 g malts kumīns
8 g paprikas pulveris
4 g sāls

Ziedkāposta steiks ar turku zirņu salātiem

Kopējais
laiks
40 min
Sagatavošanās
laiks
10 min
Gatavošanas
laiks
30 min
Sarežģītības pakāpe
Viegli
Porcijas
2
4
Drukāt
Vegāna
Sastāvdaļas
Pagatavošana

Pagatavošana

1
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 ºC temperatūrai.
2
Ziedkāpostu sagriež šķēlēs.
3
Sajauc olīveļļu ar paprikas pulveri, kumīnu, sāli, apsmērē ar to ziedkāposta šķēles no abām pusēm.
4
Liek tās uz cepešpannas, kas izklāta ar cepamo papīru.
5
Cep 20–30 minūtes, līdz ziedkāposts ir zeltaini brūns.
6
Tikmēr sakapā sarkano sīpolu, sagriež tomātus un noskalo turku zirņus.
7
Sajauc tahini pastu, ūdeni, citronu sulu, olīveļļu, sasmalcinātu ķiploku, kļavu sīrupu un sāli, līdz masa ir viendabīga.
8
Sajauc tomātus, sīpolus, turku zirņus un rukolu ar mērci un pasniedz kopā ziedkāposta steiku.