Zemesriekstu mērcē sautēta vistas krūtiņa
Atpakaļ uz sākumuSastāvdaļas
200 g
sarkanie kāposti
50 g
burkāni
1 gab.
laims
1 tējkarote
olīveļļa
½ tējkarotes
sāls
250 g
vistas filejas
3 g
pipari
200 g
ūdens
30 g
zemesriekstu sviests (bez cukura)
4 g
čili
½ ēdamkarotes
rīvēts ingvers
1 daiviņa
ķiploki
125 g
savvaļas rīsi
5 g
kinza
Zemesriekstu mērcē sautēta vistas krūtiņa
Kopējais
laiks
laiks
50 min
Sagatavošanās
laiks
laiks
10 min
Gatavošanas
laiks
laiks
40 min
Sarežģītības pakāpe
Vidējs
Porcijas
2
4
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Pagatavošana
1
Sagriež kāpostus, sarīvē burkānus, pārslaka ar pusi laima sulas, 1 tējkaroti eļļas un šķipsnu sāls. Pagaršo un, ja nepieciešams, pievieno vēl laima sulu.
2
Ļauj ievilkties.
3
Apkaisa vistas fileju ar sāli un pipariem.
4
Uzkarsē pannu uz vidēji augstas liesmas.
5
Ielej 1 tējkaroti eļļas, liek cepties vistu, cep no vienas puses apmēram 5 minūtes, līdz tā ir zeltaini brūna.
6
Liek vārīties rīsus pēc norādījumiem uz iepakojuma.
7
Apriež vistu uz otru pusi, pievieno ūdeni, zemesriekstu sviestu, čili, ingveru un sasmalcinātus ķiplokus.
8
Ar lāpstiņu samaisa visas sastāvdaļas, un ļauj, lai uzvārās.
9
Samazina karstumu. Ik pa laikam apgriež vistiņu. Ļauj visam burbuļot apmēram 20 minūtes.
10
Kad vista gatava, ļauj tai atpūsties 5 minūtes, izņem no pannas un sagriež šķēlītēs.
11
Zemesriekstu mērcei pievieno atlikušo laima sulu. Vāra, kamēr mērce nedaudz sabiezē.
12
Liek uz šķīvja rīsus, kāpostu un burkānu salātus, vistas šķēlītes, pārlej ar zemesriekstu mērci un dekorē ar kinzas lapiņām.