Zemenes ar maskarpones krēmu uz griljāžu
Sagatavošanās
laiks
10 min
Pagatavošana
Kad gribas ātri kaut ko saldu, tad ņemam zemenes un maskarpones krēmu ar griljāžas kraukšķi. Griljāžu var pagatavot vairāk un uzglabāt noslēdzamā traukā. Griljāžai var pievienot dažādus riekstus vai sēkliņas. Tad desertu būs pavisam ātri pagatavot.
1
Pannā liek auzu pārslas, mandeles, ciedru riekstus un cukuru. Uz vidējas liesmas maisot karsē, kamēr cukurs izkusis un pannas saturs ir karamelizējies. Atdzesē.
2
Pagatavo krēmu. Maskarpones sieru saputo kopā ar pūdercukuru un sēkliņām no vaniļas pāksts. Kad masa ir viendabīga, apmaisa un pievieno saldo krējumu. Saputo gaisīgā krēmā.
3
Bļodiņā liek sagrieztas zemenes, krēma piciņas, pārber ar griljāžu un dekorē ar piparmētru lapiņām.