Zemenes ar maskarpones krēmu uz griljāžu

Atpakaļ uz sākumu

Sastāvdaļas

400 g zemenes
200 g maskarpones siers
60 g pūdercukurs
¼ vaniļas pāksts
100 g saldais krējums
25 g auzu pārslas
10 g ciedru rieksti
25 g mandeles
25 g cukurs
5 g piparmētru lapas

Zemenes ar maskarpones krēmu uz griljāžu

Kopējais
laiks
30 min
Sagatavošanās
laiks
10 min
Gatavošanas
laiks
20 min
Sarežģītības pakāpe
Viegli
Porcijas
2
4
Drukāt
Veģetāra
Sastāvdaļas
Pagatavošana

Pagatavošana

Kad gribas ātri kaut ko saldu, tad ņemam zemenes un maskarpones krēmu ar griljāžas kraukšķi. Griljāžu var pagatavot vairāk un uzglabāt noslēdzamā traukā. Griljāžai var pievienot dažādus riekstus vai sēkliņas. Tad desertu būs pavisam ātri pagatavot.
1
Pannā liek auzu pārslas, mandeles, ciedru riekstus un cukuru. Uz vidējas liesmas maisot karsē, kamēr cukurs izkusis un pannas saturs ir karamelizējies. Atdzesē.
2
Pagatavo krēmu. Maskarpones sieru saputo kopā ar pūdercukuru un sēkliņām no vaniļas pāksts. Kad masa ir viendabīga, apmaisa un pievieno saldo krējumu. Saputo gaisīgā krēmā.
3
Bļodiņā liek sagrieztas zemenes, krēma piciņas, pārber ar griljāžu un dekorē ar piparmētru lapiņām.