Zaļo zirnīšu un pētersīļu pasta
Sagatavošanās
laiks
10 min
Pagatavošana
Šī pasta ir ātrs, viegli pagatavojam un veģetārs ēdiens aizņemtai ikdienai.
1
Liek vārīties ūdeni makaroniem, pievieno sāli. Makaronus vāra lielā ūdens daudzumā.
2
Ciedru riekstus 5 minūtes mazliet apgrauzdē pannā uz vidēji lielas liesmas.
3
Pagatavo pesto. Virtuves kombainā samaļ zaļos zirnīšus, pētersīļus, piparmētras, riekstus, citronu sulu, sieru, ķiplokus, sāli un čili pārslas. Maļot vienlaikus pakāpeniski pievieno olīveļļu, līdz maisījums ir gluds.
4
Liek vārīties makaronus sālsūdenī pēc norādījumiem uz iepakojuma. Makaroniem jābūt al dente gatavībā. Atliek 200 g makaronu ūdens, tas būs nepieciešams vēlāk, atlikušo ūdeni notecina, un makaronus liek atpakaļ katlā.
5
Makaronus liek karsēties, pievieno sviestu un iecilā tos, kamēr sviests ir izkusis. Iecilā pesto, un pa 25 g pievieno makaronu ūdeni, nepārtraukti tos cilājot, lai pesto mērce pieķeras ap makaronu. Iespējams, viss ūdens nebūs nepieciešams.
6
Ņem katlu nost no uguns, un pievieno rukolu. Var dekorēt ar ciedru riekstiem, čili pārslām un Parmas sieru.