Zaļo zirnīšu un pētersīļu pasta

Atpakaļ uz sākumu

Sastāvdaļas

170 g spageti makaroni
35 g zaļie zirnīši (svaigi vai atsaldēti)
13 g pētersīļu lapas
3 g piparmētru lapas
1,5 ēdamkarotes ciedru rieksti
1 ēdamkarote citronu sula
15 g Parmas siers
1 daiviņa ķiploki
¼ tējkarotes sāls
3 g čili pārslas
20 g Extra virgin olīveļļa
25 g rukola

Zaļo zirnīšu un pētersīļu pasta

Kopējais
laiks
25 min
Sagatavošanās
laiks
10 min
Gatavošanas
laiks
15 min
Sarežģītības pakāpe
Viegli
Porcijas
2
4
Drukāt
Veģetāra
Sastāvdaļas
Pagatavošana

Pagatavošana

Šī pasta ir ātrs, viegli pagatavojam un veģetārs ēdiens aizņemtai ikdienai.
1
Liek vārīties ūdeni makaroniem, pievieno sāli. Makaronus vāra lielā ūdens daudzumā.
2
Ciedru riekstus 5 minūtes mazliet apgrauzdē pannā uz vidēji lielas liesmas.
3
Pagatavo pesto. Virtuves kombainā samaļ zaļos zirnīšus, pētersīļus, piparmētras, riekstus, citronu sulu, sieru, ķiplokus, sāli un čili pārslas. Maļot vienlaikus pakāpeniski pievieno olīveļļu, līdz maisījums ir gluds.
4
Liek vārīties makaronus sālsūdenī pēc norādījumiem uz iepakojuma. Makaroniem jābūt al dente gatavībā. Atliek 200 g makaronu ūdens, tas būs nepieciešams vēlāk, atlikušo ūdeni notecina, un makaronus liek atpakaļ katlā.
5
Makaronus liek karsēties, pievieno sviestu un iecilā tos, kamēr sviests ir izkusis. Iecilā pesto, un pa 25 g pievieno makaronu ūdeni, nepārtraukti tos cilājot, lai pesto mērce pieķeras ap makaronu. Iespējams, viss ūdens nebūs nepieciešams.
6
Ņem katlu nost no uguns, un pievieno rukolu. Var dekorēt ar ciedru riekstiem, čili pārslām un Parmas sieru.