Vistu akniņas ar jaunajiem kartupeļiem

Atpakaļ uz sākumu

Sastāvdaļas

Mērcei:
200 g skābais krējums
10 g ķiploki
50 g marinēti gurķi
2 tējkarotes graudu sinepes
2 g sāls
400 g vistu aknas
100 g sīpoli
10 g ķiploki
3 g pipari
30 + 30 g sviests
20 g olīveļļa
200 g burkāni
150 g cukīni
100 g salātu maisījums
500 g jaunie kartupeļi
3 g sāls
½ tējkarotes paprikas pulveris

Vistu akniņas ar jaunajiem kartupeļiem

Kopējais
laiks
40 min
Sagatavošanās
laiks
10 min
Gatavošanas
laiks
30 min
Sarežģītības pakāpe
Vidējs
Porcijas
2
4
Sastāvdaļas
Pagatavošana

Pagatavošana

1
Sakarsē cepeškrāsni līdz 220 ºC temperatūrai.
2
Pannā liek jaunos kartupeļus, apslaka tos ar eļļu, pārber ar sāli, sviestu un paprikas pulveri. Liek cepties, pēc 10 minūtēm apmaisa. Cep, līdz kartupeļi ir zeltaini brūni.
3
Burkānus sagriež četrās daļās gareniski, cukīni sagriež plānās ripiņās, pievieno mazliet eļļas un sāls, novieto uz mazākas cepamās pannas un liek blakus kartupeļiem, tie jācep 10 minūtes.
4
Vistu aknas nosusina ar papīra dvieli, tām izgriež liekos taukumus un cīpslas. Sīpolus sagriež daiviņās. Ķiplokus nomizo un sagriež šķēlītēs.
5
Sakarsē pannā nelielu daudzumu eļļas, tai jābūt knapi ieeļļotai. Liek cepties aknas, pievieno ķiploku šķēlītes, viegli pārber sāli un piparus. Cep zeltaini brūnas, apgriež uz otru pusi, pievieno sviestu un sīpolus un turpina cept 3 minūtes. Akniņām jāsanāk ļoti maigām. Pievieno vēl sāli un piparus.
6
Mazākā bļodiņā liek skābo krējumu, graudainās sinepes, saspiestus ķiplokus, sāli un kubiņos sagrieztus marinētus gurķus.
7
Aknas pasniedz ar svaigām salātlapām, zeltainiem kartupeļiem, ceptiem dārzeņiem un mērci.