Vistas “Yakitori” iesmiņi

Atpakaļ uz sākumu

Sastāvdaļas

400 g atkauloti vistas šķiņķīši
100 g sojas mērce
20 g rīsu etiķis
1 tējkarote medus
½ tējkarotes baltie pipari
½ tējkarotes sāls
20 g svaigi lociņi
100 g eļļa cepšanai

Vistas “Yakitori” iesmiņi

Kopējais
laiks
35 min
Sagatavošanās
laiks
15 min
Gatavošanas
laiks
20 min
Sarežģītības pakāpe
Viegli
Porcijas
2
4
Sastāvdaļas
Pagatavošana

Pagatavošana

Jakitori ir japāņu grila ēdieni, kas tiek pagatavoti uz iesmiņiem. Šādi pagatavot vistas iesmiņus var arī mājās uz pannas vai krāsnī. Pasniedzot ar rīsiem un svaigiem salātiem, tie kļūst par pamatēdienu, bet, pasniedzot ar sojas, zemesriekstu vai terijaki mērci, tā ir uzkoda.
1
Vistas šķiņķīšus sagriež nelielos gabaliņos, katru šķiņķīti aptuveni 4–6 daļās.
2
Liek bļodā un pievieno 2 ēdamkarotes sojas mērces, 1 ēdamkaroti rīsu etiķa un 1/2 tējkaroti medus, pārklāj ar plēvi un ļauj iemarinēties ledusskapī vismaz 10 minūtes.
3
Katliņā liek atlikušo sojas mērci, rīsu etiķi, medu, piparus un sāli, maisot vāra aptuveni 5–7 minūtes, līdz mērce ir savārījusies.
4
Vistu un gabalos sagrieztus lociņus sprauž uz iesmiņiem, starp katru vistas gabalu liek lociņu.
5
Pannā uzkarsē eļļu un cep iesmiņus 1–2 minūtes no katras puses.
6
Tad ar otiņas palīdzību uzklāj pagatavoto glazūru un cep vēl 2–3 minūtes no visām pusēm, nemitīgi uzklājot vēl glazūru.