Vistas “Yakitori” iesmiņi
Sagatavošanās
laiks
15 min
Pagatavošana
Jakitori ir japāņu grila ēdieni, kas tiek pagatavoti uz iesmiņiem. Šādi pagatavot vistas iesmiņus var arī mājās uz pannas vai krāsnī. Pasniedzot ar rīsiem un svaigiem salātiem, tie kļūst par pamatēdienu, bet, pasniedzot ar sojas, zemesriekstu vai terijaki mērci, tā ir uzkoda.
1
Vistas šķiņķīšus sagriež nelielos gabaliņos, katru šķiņķīti aptuveni 4–6 daļās.
2
Liek bļodā un pievieno 2 ēdamkarotes sojas mērces, 1 ēdamkaroti rīsu etiķa un 1/2 tējkaroti medus, pārklāj ar plēvi un ļauj iemarinēties ledusskapī vismaz 10 minūtes.
3
Katliņā liek atlikušo sojas mērci, rīsu etiķi, medu, piparus un sāli, maisot vāra aptuveni 5–7 minūtes, līdz mērce ir savārījusies.
4
Vistu un gabalos sagrieztus lociņus sprauž uz iesmiņiem, starp katru vistas gabalu liek lociņu.
5
Pannā uzkarsē eļļu un cep iesmiņus 1–2 minūtes no katras puses.
6
Tad ar otiņas palīdzību uzklāj pagatavoto glazūru un cep vēl 2–3 minūtes no visām pusēm, nemitīgi uzklājot vēl glazūru.