Vistas tortiljas zupa

Atpakaļ uz sākumu

Sastāvdaļas

100 g vistas filejas
150 g konservēti tomāti
70 g konservēta kukurūza
100 g konservētas melnās pupiņas
300 g vistas buljons
1 avokado WELL DONE
2 gab. tortiljas
40 g olīveļļa
35 g sīpoli
4 g ķiploki
10 g halapenjo pipari
3 g kumīns
0,5 g čili pipari
8 g koriandrs
5 g laima sula
3 g sāls
2 g melnie pipari

Vistas tortiljas zupa

Kopējais
laiks
1 h
Sagatavošanās
laiks
20 min
Gatavošanas
laiks
40 min
Sarežģītības pakāpe
Viegli
Porcijas
2
4
Sastāvdaļas
Pagatavošana

Pagatavošana

1
Uz vidēji augstas uguns katlā uzkarsē 1 ēdamkaroti olīveļļas. Kad tā ir sakarsusi, pievieno sakapātus ķiplokus, sīpolus un halapenjo piparus un cep, līdz tie ir kļuvuši mīksti.
2
Katlā pievieno veselu vistas krūtiņu, kukurūzu, pupiņas, sasmalcinātus tomātus, svaigo koriandru, kumīnu, čili pārslas, sāli un vistas buljonu. Uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai un ļauj vārīties vismaz 25 minūtes.
3
Kad vista gatava, izņem to no katla un ļauj mazliet atdzist. Vistu sasmalcina, izmantojot divas dakšiņas. Kad vista sasmalcināta, to pievieno atpakaļ katlā un vāra vēl 5 minūtes, pēc tam pievieno laima sulu.
4
Pagatavo tortiljas čipsus. Uzkarsē pannu ar atlikušo olīveļļu, sagriež tortiljas plānās sloksnēs un apcep tās karstā eļļā, līdz tās ir kraukšķīgas.
5
Čipsus izņem no pannas un novieto uz virtuves papīra dvieļiem, lai notek eļļa.
6
Zupu pasniedz ar tortiljas čipsiem, sagrieztu avokado un svaigu koriandru.