Vistas tortiljas zupa
Atpakaļ uz sākumuSastāvdaļas
100 g
vistas filejas
150 g
konservēti tomāti
70 g
konservēta kukurūza
100 g
konservētas melnās pupiņas
300 g
vistas buljons
1
avokado WELL DONE
2 gab.
tortiljas
40 g
olīveļļa
35 g
sīpoli
4 g
ķiploki
10 g
halapenjo pipari
3 g
kumīns
0,5 g
čili pipari
8 g
koriandrs
5 g
laima sula
3 g
sāls
2 g
melnie pipari
Vistas tortiljas zupa
Kopējais
laiks
laiks
1 h
Sagatavošanās
laiks
laiks
20 min
Gatavošanas
laiks
laiks
40 min
Sarežģītības pakāpe
Viegli
Porcijas
2
4
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Pagatavošana
1
Uz vidēji augstas uguns katlā uzkarsē 1 ēdamkaroti olīveļļas. Kad tā ir sakarsusi, pievieno sakapātus ķiplokus, sīpolus un halapenjo piparus un cep, līdz tie ir kļuvuši mīksti.
2
Katlā pievieno veselu vistas krūtiņu, kukurūzu, pupiņas, sasmalcinātus tomātus, svaigo koriandru, kumīnu, čili pārslas, sāli un vistas buljonu. Uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai un ļauj vārīties vismaz 25 minūtes.
3
Kad vista gatava, izņem to no katla un ļauj mazliet atdzist. Vistu sasmalcina, izmantojot divas dakšiņas. Kad vista sasmalcināta, to pievieno atpakaļ katlā un vāra vēl 5 minūtes, pēc tam pievieno laima sulu.
4
Pagatavo tortiljas čipsus. Uzkarsē pannu ar atlikušo olīveļļu, sagriež tortiljas plānās sloksnēs un apcep tās karstā eļļā, līdz tās ir kraukšķīgas.
5
Čipsus izņem no pannas un novieto uz virtuves papīra dvieļiem, lai notek eļļa.
6
Zupu pasniedz ar tortiljas čipsiem, sagrieztu avokado un svaigu koriandru.